Vsichki znaem che ima fmi-plovdiv.org vsichki znaem che e polezno vsichki znaem che tam e nashata programa tam e link za foruma tam sa novinite tam sa telefonite na ucheben otdel i oshte dosta informaciq za kandidat studenti i studenti.
Predlojenieto mi e da se razraboti portal za "Students Community" da go narechem v momenta studentite pishat nai vehce po foruma kogato zapochnah da vlizam v foruma pochti nqmashe hora moje bi shtoto az mnogo pisha a i moje bi shtoto nasheto pokolenie e takova v momenta ima dosta hora s razlichni ili ednakvi interesi koito pishat edinstveno i izcialo po foruma chesto se syzdavat stranni temi kato Flash Vs NeshtO drugo na koeto neznam dali mu e miastoot tuk.
Ima razraboten sait za zavyrshili studenti chudesno a zashto da nqma portal4e za Studenti ... bil li si vednaj student ti si vechniq student . kakva e ideqta
Ideqta trygna ot Cipher obshto vzeto Ideqta e ne vseki da ima sait4e koeto da ima link4e v saita na fmi i etc koeto e stranno i razhvyrlqno i obshto zeto glupavo ideqta e da ima Portal na koito :
Vseki student da moje da se registrira
da si pravi Blog da si pishe interesi s kakvo se zanimava i taka natatak.
Eventualno moje da ima forum za diskusii svyrzani s vsichko vkliuchitelno obshti prikazki
Svyrzani s semnari koito se smqtat da se organizirat naprimer : Taz godishniq OpenFest hm ? kakvo shte kajete da e pak v FMI
ima li naviti lektori ?
dori samo Blogovete biha bili polezni blog s tehnicheski temi vseki student se sblyskva seki den s vsqkakvi problemi naprimer :
Proekt po Comp Grafika .. se sblyskah s problema kak da seraliziram neserializiruemi klasove s private konstruktor i s vytreshen klas .. t.e. klasovete ot Java2D Api LIne2D i etc... dobre che bqha Sasquatch i Nikolai Manchev da pomognat da otgovora go ima tuk v foruma no.. uspeh da go namerite..
Drugo e da imashe blog na vaprosniq chovek link kym tozi blog chovek da znae koi kakvo e razgledal i kakvo e napisal posledno .. da moje da vidi kakvo novo ima za meseca kakvi statii ima i etc.
napriemr :
Nikolai Manchev na saita si e napisal PERFEKTNI statii
http://manchev.org/cms/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=29koftito e che sa tam na saita mu 90% ot horata tuk ne sa chuvali kak mu e saita ili prosto zabravqt da gledat statiite .. hubavo shteshe da e da ima obsht blog kadeto da izlizat kakvo novo ima za denq/sedmicata i etc nali ?
Drugo predstavete si vseki Potrebitel student ili bivsh student da ima CV non stop CV snimki s kakvo se zanimava linkove za vsichki proekti koito e pravil dokato e student ili sled kato e zavyrshil student.
Edin podoben sait ako se razraboti i razshiri bi dal vazmojnosta na FIRMI i organizacii da namirat Hora ot nego za izvrashvane na opredelena rabota.
Naprimer daa vsqka firma moje da postne v jobs.bg tyrsq web designer za izrabotka na edi kakvo si .. HUbavo ama na taia firma sah i izleze soleno izrabotkata na tova dokato .. hm Tyrsq Student .. nqkak neshtata zvuchat po drugo qche i za studenta dobre i za firmata dobre shtoto plashta po malko.
Izobshto ima ideq v podoben portal (sait ) kakvo mislite..
p.s. Moje bi nepravilno sym izpolzval Dumata portal tai kato ne e resheno che shte se polzvat Portleti ili podobna tehnologiq chetete q kato sait