Абе, тук идеята е добра, нека е MS Exchange, да си е наше. Куриоза е, че както гледам - нещата отиват къв срив на домейна uni-plovdiv.bg изцяло, в момента вторият DNS е 10.100.23.2 - не говоря за МХ запис, а за резервният DNS на uni-plovdiv.bg - ако скапят и първият, става весело - всичко @уни ще изчезне, докато не го оправят, не само мейла.
Аз бях против Атанас да промотира и използва uni-plovdiv.net - но явно е усетил полъха на промените и се е ориентирал правилно.
Все още искрено се надявам УИЦ да си върне престижа и доверието и да оправят нещата бързо и коректно. Самата поща напоследък беше Ок, дори отскоро заработи и пренасочването на писмата, т.е. самият MS Exchange го понастроиха горе-долу (и антиспама се пооправи). В момента проблемите са от неизвестно за мен като причина некадърно (сори, нямам друга дума) пипане по записите на DNS. Аз също бях админ на ПУ (1995-2000) и пипах по тия записи и винаги ме е било адски страх да не объркам нещо. Явно има нещо, което не знам - или нови рутери/сървери ("техническите причини" от съобщението), с които имат проблем с настройването им (макар че DNS е един текстов файл с утвърдените отпреди 25-30 години RFC1034 и RFC1035 - настолно четиво на всеки мрежов админ).