Сега ми се изясни, сложна хава е. Щом е на CD, би трябвало да може да се ползва и без Интернет. Иначе би трябвало и по-удобно е, да е на сайт - ще могат да се обновяват и коригират материалите при нужда лесно.
Отсега мога да позная как ще има в общият мейл/група на студентите комплектче потребител/парола, както и ISO на CD-то. Оттук следва и да следиш логините по айпита и честота на влизане и отива в киреча (става сложно).
Втори проблем е, че не всички студенти са активирали ФОКУС регистрацията си - трябва при негативен логин (върне ти че няма такъв), да го препращаш да се регистрира и прочие усложнения.
Помислете с автора за някакво друго разрешение, ама то друго не виждам.
Освен, често ползваха едно време при CD-та към учебници - при стартиране да иска дума или пасаж на дадена страница от учебника, т.е. доказателство, че си купил учебника и е пред теб - решава се с ксерокопие или сканиране на PDF. Скоро такова ми искаше сайта на един учебник по английски, за да мога да си сваля МР3-ки със звуковите уроци към учебника.
Да не говорим, че програми на VB се кракват доста лесно, поне преди беше така. На VB.NET не знам, но едва ли е по-различно. Хакер променя ЕХЕ-то да ти връща винаги верно за паролата или да прескача изобщо логин диалога.