Какво да ви кажа , първото за което първосигнално се сещам винаги при такива ситуации е че все пак учим в България,смятам че няма нужда от други обяснения ....... Не ми се коментира изобщо,защото всичко е толкова "доизмислено" , че просто нямам думи. Както например условието, което не знам дали още е в сила,но миналата година е било , че кандидати с доход на член от семейството под 75 лв. не се допускат до стипендия ... и какво е обяснението - укривали доходи . Тея хора допускат ли , че като се запишеш в бюрото по труда ти изплащат пари определни месеци и че в момента безработицата е толкова голяма,че ние едвам си намираме работа .... какво остава нашите родители,които са си вече на години.Например майка ми отскоро е безработна и ако скоро не си намери работа,за в бъдеще ако имам успех за стипендия.....ще е много страшно да ходя да доказвам , че нямам доходи . Или пък както сега като подавах документите , искали да видят документ за издръжка от баща ми,аз им давам ксерокопие от бракоразводното дело и там няма издръжка,то е от 90-та година,те неее, не може да няма !! Какво не може като аз съм на 24 и съм бачкала 4 години преди да запиша в ПУ , те и на 30 ли като стана пак ще ми търсят издръжка,тя майка ми докато съм била непълнолетна издръжка не е виждала за мен,та какво остава сега да взимам,ама ходи обяснявай....те си имат пред тях си едни документчета с правила и си ги следват като кон с капаци ... и резултата е че този който има най-голяма нужда дефакто не е допуснат до стипендия , ако ще успеха да му е 6,00.... спирам че се разпалих много !