argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: общежитие на ПУ  (Прочетена 19913 пъти)

galq944

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
общежитие на ПУ
« -: 09.07.2014, 15:38:59 »

Здравейте, някой има ли информация за новото общежитие на ПУ , дали ще е готово тази година? Благодаря ви предварително  :-)
Активен

hintt

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 59
Re: общежитие на ПУ
« Отговор #1 -: 10.07.2014, 20:41:53 »

И мен ме интересува това
Активен

rosehathaway

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
« Отговор #2 -: 14.07.2014, 18:19:39 »

И аз ще следя темата.
Активен

ppeib_

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
« Отговор #3 -: 14.07.2014, 21:17:37 »

Дано да е,чувам че били много мизерни старите...
Активен

nikych

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
    • Chochev Portfolio
« Отговор #4 -: 18.07.2014, 14:41:53 »

Колеги, има ли някой, който е в общежитието на Медицински Университет - Пловдив?

И ще бъде много благодарен, ако някой може да ми разясни - как точно определят след класирането, в кое общежитие точно да те сложат? :)
« Последна редакция: 18.07.2014, 14:58:30 от nikych »
Активен

sweety11

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
  • Молекулярна биология - III-ти курс
« Отговор #5 -: 30.07.2014, 19:37:50 »

Никой не определя къде да си, просто когато отидеш за настанителна заповед казваш къде искаш да се настаниш и ако има все още свободни места си там! :)
Активен

nikych

• Неактивен Неактивен
    • Chochev Portfolio
« Отговор #6 -: 30.07.2014, 20:39:50 »

А тази заповед, кога точно се взима? :) Когато излезне класирането и на следващия ден или в деня на настаняването?
Активен

sweety11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 31.07.2014, 15:52:14 »

Aко искаш да живееш в общежитията на мед. университет или колеж, трябва да отидеш да чакаш за настанителна заповед задължително още на следващия ден, след като излезе класирането и по възможност много,много рано сутринта, тъй като желаещите са много, а местата за там малко. Но като цяло за което и общежитие да става въпрос, веднага щом си вземеш заповедта трябва да отидеш до общежитието и да се настаниш. Или можеш да не си носиш багажа в същия ден, а когато на теб ти е удобно, но задължително в същия ден трябва да се оправят нужните документи и да си вземеш ключа за стаята!!!
Активен

nikych

• Неактивен Неактивен
    • Chochev Portfolio
« Отговор #8 -: 31.07.2014, 22:22:41 »

ОК, мерси много за отговора, обаче тази година например гледам ІКЛАСИРАНЕ – 19.IX.2014 г. това е петък - значи в събота рано сутринта да ходя ли да чакам :) Или в този случай в понеделник сигурно ще се раздават настанителните заповеди...Сигурно трябва да се пита университета по този въпрос, като се замисля  :-)
Активен

sweety11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 31.07.2014, 22:55:18 »

Щом е така, значи в понеделник :) За нищо, питай, ако нещо друго те интересува... :)
Активен

infinity95

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #10 -: 01.08.2014, 01:33:16 »

Аз така и не разбрах...това класиране е дали си допуснат да се запишеш в общежитие ли или е за това в кое общежитие си "приет"? Извинявам се за малоумни въпрос, но ми е малко мешана скара.
Активен

nikych

• Неактивен Неактивен
    • Chochev Portfolio
« Отговор #11 -: 01.08.2014, 12:40:15 »

До колкото аз знам, това е че просто ти "приет"...а вече после е трудното да се набуташ, където искаш със тия настанителни заповеди  :-)
Активен

sweety11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 01.08.2014, 17:17:40 »

След като излезе класирането, и ако вашите имена ги има в списъка, значи сте приети! Освен това вие ще сте с предимство, тъй като сте първокурсници. :)
Активен

infinity95

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #13 -: 01.08.2014, 18:50:27 »

И все пак шанса е минимален до колкото разбирам за тези общежития...
Активен

blue_789

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
« Отговор #14 -: 01.08.2014, 23:44:32 »

Здравейте аз ще съм 2ра година в ПУ. Миналата година не бях на общежитие, но тази ще съм и имам няколко въпроса. Понеже ПУ няма собствени общежития студентите се настаняват във всички възможни общежития на останалите университети или само на определени и ако е така кои са те? Извинявам се за тъпия въпрос, но наистина не знам. Знам че на медицинския университет са най-хубави общежитията. Ако може някой да ми каже за останалите някакво мнение и да ги подреди от най-хубави до най-лоши ще съм много благодарен и също така цените какви са на месец? Предполагам че в по-добрите ще са по-високи. Питам тези неща защото нямам идея нито къде се намират различните общежития нито какви са условията в тях, а от по-горните постове разбрах че може да си избираш къде да си стига да има места и затова искам да имам някаква представа къде отивам като се записвам. Благодаря предварително :)
Активен

sweety11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 02.08.2014, 17:56:59 »

Общежитията, в които се настаняват студентите са на Аграрния университет (Чайките); УХТ (Марица); МУ (Царевец); МК; Благоев.
 blue_789 - на въпроса ти за подреждането всеки ще ти отговори субективно, но например, ето така:
1) Медицински университет (кв. "Смирненски", до хирургиите) и медицински колеж (кв. "Кичук Париж", в двора на колежа)
2) Чайките (зад Аграрния у-т)
3) Марица (в близост до УХТ и Гребната база)
4) Благоев (до Нова сграда на ПУ)
Някои от блоковете на Чайките и Мариците са също ремонтирани, но точно кои не знам...
Наема за МУ И МК е 2,40лв на ден + 3лв такса смет, т.е., ако месецът е с 31 дни - 74,40 + 3=77,40.
За останалите не мога да кажа със сигурност точно колко, но доколкото знам има лека разлика спрямо сезона лято/зима, но приблизително 40-50лв.

infinity95
Както казах, местата за там са малко, а желаещите - много. Но това не значи, че е невъзможно, просто въпрос на късмет. :)
Активен

blue_789

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
« Отговор #16 -: 02.08.2014, 20:08:00 »

Благодаря много :) А документите се подават в ректората, после при евентуално класиране настанителната заповед пак от там ли се взима?
Активен

Insurgent

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
« Отговор #17 -: 03.08.2014, 18:50:21 »

Значи на 19.09 (петък) излиза класирането. Чакаме до понеделник и отиваме направо пред общежитието, където искаме да ни приемат. Без нищо (освен лична карта?). А тези, които ще ни приемат от къде ще знат, че сме съответно първи курс, че наистина сме приети по класирането?
Активен

Sassy2

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #18 -: 04.08.2014, 01:03:51 »

В Понеделник трябва да отидеш до Ректората за номер, доколкото знам .
Активен

litexer

• Гост
« Отговор #19 -: 04.08.2014, 10:18:34 »

Колко струват нощувките за задочниците в изброените общежития?
Активен