argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възстановяване на студентски права  (Прочетена 985 пъти)

Любомир

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Привет, колеги, задочник съм - специалност "право", последният държавен изпит на който трябваше да се явя беше по Гражданскоправни науки. За мое съжаление през септември 2015 г. не успях да взема втората фаза на изпита. Вече се бях
явявал два пъти на казуса и тогава беше третото ми явяване на устния изпит по дисциплината (общо 3 неуспешни явявания на държавния изпит). Бихте ли могли да ми разясните какви студентски права имам към настоящия момент, кога и при какви условия мога да се явя отново на държавен изпит по Гражданскоправни науки. Още през 2015 г. от учебен отдел първоначално ми казаха, че тази пролет (2016 г.) мога да се явя на редованта сесия, подавайки молба до декана и след заплащане на семестриална такса. Уви през месец февруари 2016 г., пак от учебен отдел, бях уведомен, че съгласно нови законови разпоредби трява да изчакам 1 календарна година преди да заявя възстановяването на студентските си права и преди да се явя на държавния изпит.
Прочетох правилника за устройството и дейността на университета, говорих отново с учебен отдел, откъдето ми съобщиха, че трябва да изчакам да се обявят дати за изпита през месец юли и тогава да подам заявлението си до декана на факултета. Тъй като на официалните си запитвания и на тези по телефона, вече няколко пъти получавам в отговор подвеждаща и неточна информация, включително от учебен отдел, чудя се дали сега правилно съм разбрал реда и условията при които мога да постигна своята цел - да възстановя студентските си права  и да се явя на държавен изпит?
Ще съм изключително благодарен, ако някой може да сподели опит, мнение или категорично да се "произнесе" по темата ;)! Предварително благодаря!
Активен