argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Правила и изисквания за провеждането на годишен изпит по Практически Английски  (Прочетена 1027 пъти)

1234567

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Този форум е малко мъртъв, подобно на самия университет, но реших, че 2 минути за регистрацията, за да си опитам късмета, не са нищо в сравнение с годините, които си губя в обучение.

Интересува ме къде мога да намеря правилата и изискванията за провеждането на годишен изпит по Практически Английски език.

БЛАГОДАРЯ!
Активен

blab

  • Гост

Никакви правила няма, всеки прави каквото си поиска. Всеки изпитва както си знае, освен това са пристрастни в оценяването, което прави целия изпит една пълна пародия на такъв.

За писмената част нищо не мога да кажа, но в някои специалности /лингвистиките, не филология/ освобождават някои студенти от преводи, есе или диктовка, което за мен е пълен абсурд. Относно книгата - студентите много добре знаят при кой преподавател да отидат, за да им я одобри, тъй като всеки е с различни изисквания - едни одобряват Здрач и Джон Грийн, други ти се дървят, че Стивън Кинг/примерно/ бил прекалено лесен.
По принцип устната част минава по следния начин - дават ти страница за превод, имаш време да я прочетеш и да си използваш речника /някои не ти дават да го ползваш, въпрос на късмет.../, след което те изпитват върху него. Речникът УЖ трябва да е дума-превод-синоними и да има горе-долу някакъв адекватен обем, но масово се явяват хора с по 100 думи, без синоними, даже и без превод. Доц. Костурков /само той!/ иска и транскрипция, което научаваш в деня на изпита, естествено, както и че си за 2ка, поради липсата на транскрипция, нищо че за 3 години не си чул да има такова изискване и никой не ти го е поискал досега. Някои преподаватели могат да те въртят 3 часа на целия речник и да те карат да превеждаш произволни изречения и думи от книгата, други могат да ти пишат оценка без да те изпитат въобще, и двата случая са ми се случвали, така че всичко е въпрос на късмет.


Активен