argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Случайно попаднах на Има оплакване – ето как да си търсим правата онлайн  (Прочетена 11 пъти)

loki1337

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
    • Sexy Girls from your town for night

Здравейте,

Искам да споделя едно интересно откритие от последните дни, което мисля, че може да е полезно за всички нас. Наскоро имах доста неприятен казус с една куриерска фирма (класика...) и докато търсех в нета къде мога да подам сигнал, освен тромавата процедура в КЗП, попаднах на една нова платформа – Има оплакване https://www.imaoplakvane.bg

Първоначално помислих, че е просто поредният форум за хейт, но като се зачетох и разцъках сайта, ми направи впечатление, че концепцията е доста по-различна и професионално направена.

Какво всъщност представлява? Доколкото разбрах, идеята е взета от работещи модели в чужбина. Не е държавен сайт, а независима платформа, която използва "силата на публичността".

Ето какво ми хареса, докато го разглеждах:

Прозрачност на процеса: Когато напишеш оплакване, то става публично (разбира се, без лични данни). Това автоматично създава натиск върху бранда, защото никой не иска лош имидж в Google.

Система за проследяване: Не е като да пуснеш писмо в нищото. Има статуси – видяно ли е от фирмата, работи ли се по него, решен ли е проблемът.

Архив и Рейтинг: Можеш да видиш кои фирми най-бързо си оправят бакиите и кои просто игнорират клиентите. Това е супер полезно, преди да решиш откъде да пазаруваш.

Визуални доказателства: Платформата позволява да качваш снимки и документи към жалбата, което прави историята достоверна, а не просто "една жена каза".

Според мен точно такова нещо липсваше в България. Всички знаем, че официалните жалби отнемат месеци, а тук идеята е фирмите да реагират бързо, за да си запазят репутацията.

Още не съм пуснал моята жалба, но сериозно обмислям да го тествам. Някой друг попадал ли е на този сайт? Мисля, че ако ние потребителите го наложим, ще имаме доста по-силен глас срещу некоректните търговци и монополисти.

Ще се радвам да чуя и вашето мнение.

Поздрави!