argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: С какво да заменя физическото?  (Прочетена 832 пъти)

GushkaiMe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Имам проблем с физическото и неходя. В началото някой обясни, че може да се запишем на някакъв курс и така да си набавим необходимия кредит. Но неразбрах точно за какво става дума и сега имам няколко въпроса :
  1. Какви са възможните курсове за студенти 1ва година? :?
  2. Тези които са обявени само за студенти 2,3 и 4 година ли са? :?
  3. И ако не съм ходила на физическо 1вият триместър мога ли да го компенсирам това с курс 2рият триместър? :?
  Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм много благодарна какво да правя с това физическо...    :headbang:
  Благодаря предварително.
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335
Re: С какво да заменя физическото?
« Отговор #1 -: 20.11.2006, 11:56:36 »

Във всеки учебен план на бакалавърските специалности във ФМИ е казано
"Кредити от спорт се получават, ако студентът има оценка. В противен случай тези кредити се набавят от факултативни или от допълнителни избираеми дисциплини".
След като Вие не ходите на спорт е естествено да загубите 6 кредита от вашия учебен план (общо за 2-те години, в които има спорт). Всяка избираема или факултативна дисциплина във ФМИ носи по 4 кредита. Следователно до края на следването си за да покриете дефицита си от 6 кредита трябва да ги набавите от 2 избираеми или факултативни дисциплини.
Факултативните са за всички студенти, докато избираемите са само за тези, които имат по учебен план такава. Обаче в обявите за предлаганите за даден триместър избираеми дисциплини е казано
"Студенти, нямащи задължение за записване на избираема дисциплина за следващия триместър, но желаещи да запишат такава, подават в началото на следващия триместър молба до декана, която се удовлетворява при наличие на свободни места."
Това означава, че и студентите от първи курс могат да се запишат в дисциплина, за която са останали места.
Активен