Zdraveite!
(sajaliavam za posta si na latinica)
S tozi post iskam da predloja na zainteresovanite studenti i prepodavateli v PU obuchitelen kurs po GRID. GRID obshto kazano e nova i globalna izchislitelna infrastruktura, poveche info shte namerite na adres:
http://www.grid.bas.bgV momenta sam v Sofia i toku shto preminah takav kurs (v dva dena). Obshtite mi vpechatlenia sa mnogo dobri! Nauchih dosta neshta za sertifikatite, virtualnite organizacii, kakto i osnovni umenia za rabota v GRID, koito shte sa mi polezni. Edin ot lektorite na kursa: Mike Mineter ot UK, zaedno s edin kolega ot Sofia: Vladimir Dimitrov shte iznesat tozi kurs malko po-sakrateno i v PU za vas. Kursa shte se provede v 2 chasti - LEKCIONNA i PRAKTICHNA. Za praktichnata chast razpolagame s 10 PCs (na PC max po 2-ma dushi) mogat da se prisaediniat nai-mnogo 20 choveka, dokato za lekcionnata vsichki sa pokaneni da prisastvat.
Kursa shte se provede v ponedelnik - 04.12.2006, v PU, Himicheski fakultet, 40-ta s.z. ot 9:30 do okolo 16:50, kato do 11:00 (parvata coffee break) shte sa samo lekcii i auditoriata moje da e po-razshirena.
Iziskvania za uchastie praktichnata chast na kursa:
* interes kam temata
* razbirane na angliiski (kursa shte e izkliuchitelno na angl.)
* osnovni poznania po Linux (ne e nepremenno zadalitelno)
Molia tezi ot vas, koito sa zainteresovani da uchastvat v kursa se svarjat s men: mail, lichno saobshtenie tuk ili niakaksi ili (primerno 0888-717141) za da im obiasnia kak da se registrirat.
S nadejda za aktivnost ot vasha strana, kakto i za razprostranenie na ideiata:
Atanas