Сесията не е нито ад, нито рай. След като някой умишлено е кандидатствал във ВУЗ поне малко е бил наясно с това, че ще има изпити, учебници и пр. Не виждам нищо особено в този период. Просто проверка на знанията, мисля че и с тази цел се прави. Студентите обикновено използват сесията, за да четат. Това е малко грешна тактика за мен. След като си записал да учиш нещо, не смятам че е нужно да излезнеш в сесия, за да седнеш тепърва да се запознаваш с материала. Аз например последните две сесии използвах за разходки - времето беше супер, бях чела през годината (макар че това не ми даваше никакво самочувствие), а и все пак това са само изпити - нито ще те колят, нито ще те бесят.
Относно пищовите оставам без коментар. А за заверките - даже незнам каква им е ролята в цялата работа. Въобще висшето образование не е задължително, така че за тези, които се тормозят да взимат заверки, да правят пищови и които виждат сесията като ад, ги съветвам въобще да не се занимават. Животът е прекалено кратък, за да правим неща, които не искаме и неща, които ни тормозят.
През сесията обикновено нямам желание да науча нищо ново, защото това желание си ми е постоянно. Т.е. не чакам сесията, за да разбера кой е автор на учебника.
А вече колко ще ни послужат знанията за в бъдеще и въобще ще имат ли някаква практическа приложимост е спорен въпрос. Определено съм съгласна с 4_kurs, че не всичко може да ти е интересно. Аз лично имам някои дисциплини, които съм ги изучавала и нямам грам интерес към тях, нито смятам, че ще ми послужат за нещо (пример: латински език
).
В крайна сметка мога за кажа, че за мен сесията си е супер период. Всъщност правя това което искам. Какъв по хубав живот от студентския?! А и по изпитите има такива издънки, които няма как да не те разсмеят след това.
Успешна сесия на всички!