Здравейте, колеги!
Относно изпита при Цоков, не искам да ви успокоявам прекалено, но изпитът е изключително лек, поне при мен беше така. Преписва се, оценките са високи, но все пак имайте предвид, че и за да препишете, трябва да сте минали лекциите поне 1, 2 пъти.
При Нейчев- единственото, което се изисква от вас е да сте си чели произведенията, което е невъзможно за няколкото дни преди изпита, така че, започвайте от рано,........но ако все пак разполагате само с това време- разпределете си материала между колеги и правете резюмета (подробностите обаче са важни), а след това си ги разменете. Той пита само по книгите, дори не чак толкова по лекциите. Важното е, обаче, че задава изключително изненадващи въпроси, за които ще ви помогне темата "най- странните въпроси на доц. Нейчев", така че просто не се стряскайте, а запазате самообладание.
Доц. Тончева- хубавото при нея е, че лекциите са доста интересни или поне по диалектология, разказва наистина увлекателно. Що се отнася до изпита, обаче, нещата не стоят толкова добре. Не знам за задочното, но при редовнот има предварителен тест за допускане до изпит, който поне на мен никак не ми беше лесен. А устният изпит е дори по- кошмарен и от този тест- 4 въпроса, разбира се, трябва да се пише и по 4- те, но и дори да се пише, изходът не е сигурен. Моят съвет- учете много.
За Зидарова ще потвърдя думите на колегата, който каза, че изпитът минава леко, стига Дикова да не е там. Ако преписвате, внимавайте, защото винаги някой изгаря!
А за Липчева, не знам тази година как стоят нещета с курсовите работи (при нас имаше облекчения, ако си правил такава), но като цяло, изпитът при нея си е направо изпитание за духа.
Успех на всички и надявам се да съм помогнала.