argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: 1. Какво е AIESEC на глобално равнище?  (Прочетена 1658 пъти)

AIESEC Plovdiv

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127
    • http://plovdiv.aiesec.bg

КАКВО Е AIESEC НА ГЛОБАЛНО РАВНИЩЕ?

AIESEC е най-голямата международна, независима, нестопанска, неполитическа, изцяло управлявана от студенти неправителствена организация, която има за цел развитието на лидерски качества и социално отговорно поведение у всяка личност, с която взаимодейства.

Към настоящият момент, вече 57 години след основането си AIESEC е изградила своята глобавна мрежа от локални и национални офиси в 91 държави и над 800 университета.

ОСНОВНА ДЕЙНОСТ:

Чрез своята основна дейност - глобален образователен обмен, AIESEC се превръща в поле за сътрудничество между организацииите и младите таланти по цял свят.


РОЛЯ И МЯСТО В ОБЩЕСТВОТО:

За проактивните млади хора AIESEC е възможност да придобият ценен опит, умения и познания, като работят в междукултурна среда, стремейки се с целия си ентусиазъм и мотивираност към възможно най-добрите резултати.
Така AIEEC свързва образованието с  реалната практика, настоящите с бъдещите лидери. За модерните иновативни организации, AIESEC е "врата" към тази изградена  глобална мрежа от млади таланти,готови да вложат целият си потенциал в областта, която предствавлява интерес за тях.

ЦЕННОСТИ И ПРИНЦИПИ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА:

AIESEC не дискреминира по пол,възраст,раса,религия,сексуална ориентация, национален или етнически произход. Основните ценности, които движат организацията и се споделят навсякъде от всички  нейни представители са:

- ЛИДЕРСТВО
- ТОЛЕРАНТНОСТ
- КУЛТУРНА АДАПТИВНОСТ
- ПРИОРИТЕТ НА ЕКИПНАТА РАБОТА
- СТРЕМЕЖ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО
- УСТОЙЧИВО И ЦЕЛЕСЪОБРАЗНО ПОВЕДЕНИЕ И РАЗВИТИЕМИСИЯ НА AIESEC:

AIESEC предоставя възможност на младите хора да проявяват инициатива и да развиват у себе си лидерски качества, като така да допринасят за положителното развитие на обществото като цяло
.

ВИЗИЯ НА AIESEC:
AIESEC работи за установяване на глобален мир и ефективно използване на човешкият потенциал.
« Последна редакция: 20.08.2007, 21:19:10 от Ukrotenata_Oparni4ava:Pp »
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential