argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Още информация за AIESEC  (Прочетена 3249 пъти)

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg
Още информация за AIESEC
« -: 21.01.2007, 21:42:50 »

За студенти

Ако искате:
•   добър старт за вашата кариера….
•   мрежа от приятели и колеги от целия свят…
•   международен опит и посещение на семинари и конференции…
•   възможност да стажувате в чужбина….
AIESEC е вашето място. Ако владеете английски език и чувствате, че можете да допринесете за развитието на културния и професионален международен обмен, кандидатсвайте за член на най-голямата студентска организация.

Всяка година AIESEC започва/ провежда кампания за набиране на нови членове в организацията. Локална секция Пловдив започва своята кампания в началото на семестриалната година (краят на септември - началото на октомври), разпростанява информация за своята дейност и провежда презентация, за да представи AIESEC пред студентите. На официалната презентация студентите ще могат да разберат повече за организацията и да задават въпроси.

Как да стана член на AIESEC?

AIESEC набира нови членове сред студентите, които най-често учат икономика, но това не значи, че в нея членуват само икономисти. Ние предлагаме възможности за развитие за всички, които имат интереси в сферата на общесвената дейност и които се интересуват от работа в направителсвена организация. Кандидат-членовете трябва да заявят желание за участие, а след това ще преминат през кратко интервю и определени критерии за оценка . Ако бъдат одобрени, те могат да се включат в дейността на AIESEC.

С какво се занимават членовете на AIESEC

 –  Една от  дейностите  на AIESEC навсякъде по света са програми за международен глобален обмен!!!. Всички конкретни проекти и дейности на членовете на AIESEC са съсредоточени в тази област. Макар че организацията е много повече от това – на всеки един член му се дава възможност да избере с какво точно желае да се занимава, в каква област иска да се развива, както и дали желае да заеме позиция в йерархията на AIESEC- на локално, национално или международно ниво. 
Възможности за развитие в AIESEC

Организацията няма да ви помогне да спечелите пари, тя не е начин да си намерите работа  в България или чужбина. AIESEC дава възможности за развитие в професионалната сфера –придобиването на опит, работа в екип , лидерски, презентационни и комуникационни умения. Работата в AIESEC е една платформа за бъдещия успял млад човек.
 Само членове на организацията имат възможност да посетят различни обучителни семинари, организирани от други наши членове или от представители на бизнеса. Дейността в AIESEC включва разговори с компании- контакти с компании, медии, браншови и неправителсвени организации-разработване и управление на проекти, управление на екипи,изготвяне на бюджети. След време опитните и успешните членове на AIESEC имат възможност да заминат на стаж в чужбина, където ще имат възможност да работят по специалността си- и по такъв начин те ще могат да развият професионалните си умения и да продължат пътя си на бъдещи лидери.


Ние в AIESEC работим за стабилното и устойчиво развитие на обществото – за установяване на връзки между бизнеса, унивеситетите и студентите. Много компании днес срещат сериозни трудности при намиране на високообразовани и квалифицирани кадри.Усеща се нуждата както от млади и перспективни хора, които да допринесат за развитието на бизнеса, така и  от международен опит и нови напредничави станадарти. AIESEC Пловдив дава възможност на фирми от региона на Пловдив и южна България да ни партнират, участвайки в програмите за международен професионален обмен.


Контакти

Национално Студенско Сдружение за Образователен Обмен АИЕСЕК България
АИЕСЕК Пловдив – ПУ  ''Паисий Хилендарски'' – стая 15А
Телефон за връзка: 032 26 12 96
e-mail: plovdiv.bg@aiesec.net
www.destination-europe.hit.bg
www.aiesec.org/bulgaria
www.md-bulgaria.net


« Последна редакция: 20.08.2007, 21:14:25 от Ukrotenata_Oparni4ava:Pp »
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

ddd

 • Гост
Re: Още информация за AIESEC
« Отговор #1 -: 28.01.2007, 20:05:18 »

здравей, в организацията могат ли да участват задочни студенти?
Активен

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg
Re: Още информация за AIESEC
« Отговор #2 -: 28.01.2007, 20:08:56 »

Здрасти,
да,разбира се,нямаме изисквания за това студентът да е задочно или редовно?
Ти кой курс си,какво учиш?
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg
AIESEC на Панаира на образованието:)
« Отговор #3 -: 17.03.2007, 08:11:03 »

Здравейте,приятели и колеги:)))

С настоящето искам да ви поканя на Пловдивския панаир на образованието, който се провежда от 16.03-18.03 и където може да научите повече подробности за организацията ни, да си поговорим, ако се интересувате от дейността ни и обсъдим неясните неща:)))

Инициативата на Пловдивския панаир,със съорганизатори Европейският колеж по икономика и управление, се провежда в дните 16,17 и 18 март, всеки ден от 10.00 до 18.00 часа в 6 палата на Панаирни палати.

Щандът на АИЕСЕК се намира съвместно с този на Факултета по икономически и социални науки на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Искам от името на целият екип на АИЕСЕК Пловдив да изразя благодарността си на Факултета по Икономически и социални науки, който предостави възможността на АИЕСЕК Пловдив да представим организацията пред посетителите на Панаира на образованието.
Благодарим специално на Декана на ФИСН  доц. Замфирова, която винаги с хъс и мотивация ни подкрепя във всички инициативи.
Наистина е много мотивиращо да имаш подкрепата на хора, които оценяват и виждат ентусиазма на студентите!
Благодаря Ви!

Ще се радвам да се видим с интересуващите се от нашата организация!Поздрави,
Яница Дернева,
Вицепрезидент "Външни връзки" 2006-2007,
АИЕСЕК Пловдив
« Последна редакция: 17.03.2007, 08:55:54 от ER »
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg
В-к "Дневник" - какво е АИЕСЕК???
« Отговор #4 -: 23.03.2007, 21:20:06 »

АИЕСЕК – инкубатор за лидери
от Борис Атанасов


 

Образът на българския студент винаги е свързван с денонощни купони и забавления. Често се смята, че студентски град е Содом и Гомор на Балканите, където само редовната изпитна сесия може да внесе някакъв порядък. Но не всичко е така, както изглежда на пръв поглед –клонящо ту към родната политическа сцена, тук към Европейския съюз, българското обществено мнение сравнително рядко отправя поглед към живота на студентите, наричани великодушно “бъдещето на страната”. Би било изненада за мнозина, че в шест от най-големите университети в България, студентите са взели живота си в ръце, работят по проекти и инициативи, и са успели да влязат  в обединена Европа и глобализирания свят много преди управляващата ги политическата класа.


 Става дума за АИЕСЕК - най-голямата международна, неполитическа, образователна, изцяло управлявана от студенти организация, която не цели печалба. Тя не дискриминира на основата на раса, цвят на кожата, пол, сексуална ориентация, вяра, религия, национален или етнически произход. Началото е сложено през 1948 година, когато студенти от различни европейски държави решават, че не искат още една война и е дошло време за мир и приятелство между народите.  Звучи добре на хартия, но истината е, че тази идея заработва наистина. Много студенти заминават по програми за международен обмен, а държавите членки на АИЕСЕК стават все повече и повече, за да се стигне до днешните 91 страни.  Днес организацията се е доказала като международна платформа, където младите хора могат да открият и развият потенциала си и по този начин да оказват позитивно влияние върху обществото. Това вече се е случило с хора като Тони Блеър, Хелмут Кол, Мик Джагър и Лех Валенса – до един членове на АИЕСЕК.


АИЕСЕК в България


 От 15 години организацията съществува в България - към  днешна дата има представителства в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Свищов. На местно и национално ниво АИЕСЕК е успяла да развие успешни парньорства с организации и компании, които са лидери в бизнеса. Трудно е да се повярва, но зад всички тези успехи стоят студенти, които работят за една идея, която не им носи финансови облаги, а само възможности за професионално и личностно развитие.


 В началото на всяка учебна година АИЕСЕК набира нови членове сред студентите на шестте университета, където има представителство. Кандидатите са избирани според тяхното желание да се развиват професионално и  да спомагат за развитието на своите колеги. Те трябва да имат интереси в областта на бизнеса, управлението и обществените проблеми.


Членство в организацията


 Членството и работата в организацията са напълно доброволни и незадължителни – студентите сами могат да решат как и по какъв начин да участват. Но ако наистина се впуснат в това, те получават възможност за придобиване на ценни професионални умения. Преди всичко АИЕСЕК е платформа от възможности, която учи как да бъдеш лидер. Същността на лидерството е способността да се поема отговорност, да се мисли стратегически, да не се чака средата да управлява действията, а да се въздейства на събитията, за да се постигат резултати. Всички членове на АИЕСЕК имат възможност да развият професионалните си умения и да ги приложат на практика – те могат да работят в екип, да управляват проекти, да поемат отговорности в определена сфера, както и много други неща. Организацията създава мост между академичната среда и бизнеса, изпреварвайки редица институции, които все още се опитват да направят първата крачка.


Международен професионален обмен


 Едно от най-сериозните полета за изява на АИЕСЕК са програмите за международен професионален обмен. Членовете на организацита имат възможност да отидат на стаж в друга държава, която е член на АИЕСЕК, за да натрупат опит и да затвърдят академичните си знания в една международна среда. Нещо, от което пазарът на труда в България, има сериозна нужда. Кандидатите за стаж в чужбина преминават през сериозна селекция – техните професионални способности и езикови умения са оценявани от представители на бизнеса, на университетите и от опитни членове на АИЕСЕК. По такъв начин се гарантира високото качество на бъдещия стаж.


 Би било учудващо за мнозина, но същият процес тече и с обратен знак. Всяка година в България пристигат десетки студенти от чужбина, които работят в наши фирми по различни проекти. По този начин родните компании могат да се възползват от чуждестанния опит и подход, както и да навлязат в нови пазари – неща, от които все още консервативния български мениджмънт, се нуждае.


 Има логика, че промяната, която всички чакаме в България, ще дойде от младите хора. Освен бъдещето на държавата, студентите са и нейното настояще. Ето защо е важно да им се дава творческа свобода и възможности за развитие. АИЕСЕК е доказателството, че студентите знаят какво искат, как да го постигнат и са готови да вървят по пътя си.

Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential