argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Business Development-Проект на AИЕСЕК Пловдив 2005/2006  (Прочетена 1223 пъти)

AIESEC Plovdiv

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127
    • http://plovdiv.aiesec.bg

“Business Development”
 проект на AIESEC 2005/2006

  AIESEC е най-голямата международна, неправителствена, независима, образователна, изцяло управлявана от студенти организация с нестопанска цел. Глобалната мрежа на AIESEC обединява повече от 800 университета в  91 страни и територии по целия свят. В нея членуват над 30 000 студенти и наскоро завършили млади хора, които имат интереси в областта на обществените науки, управлението и бизнеса.
 Локалната секция на AIESEC в Пловдив е разработила проекта “Business Development”, който цели  да повиши конкурентноспособността на компаниите от Пловдив и региона във връзка с присъединяването на България към Европейския съюз. Евроинтеграцията налага промени, които могат да бъдат както заплахи, така и възможности.
На България й предстои  да се присъедини към Европейския съюз и следователно е задължена да въведе и използва съответните норми и стандарти, на които трябва да отговаря всяка една страна членка. Това е свързано с голяма доза несигурност за бизнеса, поради икономическите и пазарни промени, които ще последват. С наближаване на датата за присъединяване, въпросът “Ще могат ли българските компании да устоят на конкурентния натиск?” придобива все по-голяма актуалност. В град Пловдив е налице остър дефицит на квалифициран човешки ресурс, който да притежава необходимия опит, за да се постигне успешно адаптиране на компаниите към новите изисквания и предизвикателства на пазара. Като глобална организация, натрупала повече от 50 години опит в международния обмен на млади специалисти, AIESEC предоставя на компаниите в Пловдив и региона едно уникално и същевременно изгодно за фирмите решение, каквото е проектът “Business Development”. 
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential