Еми щом ги чете и вижда отзивите на студентите значи би следвало да се замисли нали?
Предполагам че от нейна гледна точка изисква много малко знания и ние сме просто група мързеливи същества които не си мръдват пръста (е има и такива но това е друга тема) за да научат основните неща.
Но от нашата гледна точка изискванията са прекалено завишени. В частност поне писмената част по латински, за да изкараш 3 трябва да знаеш за 6. По просто казано ако можеш да направиш нещата които се изискват за 3, можеш да направиш и тези за 6, което не ми се струва много честно но това е друга тема...
Обратно към това което исках да кажа, не може да се очаква от студентите за 1 семестър с по 1 лекция на седмица и 1 упражнение на 2 седмици да се очаква да покрият цялата граматика на латински (може и да се бъркам и да не е цялата а примерно 2/3 но за да мога да кажа със сигурност трябва да ги знам, а аз не ги
) Друго нещо което ми се върти из главата е, ок разбирам да учихме атомна физика, да ходим в някой АЕЦ, да трябва да учиш някакви неща, които ако не ги знаеш може да стане втори Чернобил, предполагам че латинския си има своята важност в плана ни на обучение но се съмнявам да е чак от такова значение, че да ни гърчат толкова да го изучим.
Даа... малко се отклоних от това което исках да напиша първоначално, но мисля, че е крайно време някой да каже това което всички си шушукат от страх да не ги чуят, че след това няма да може да си вземат латинския до живот.