Не знам какви са тези митове за Козарова. Аз бях при нея. На лекциите ми се стори много мила и възпитана жена.
Изпитът протече по следния начин при нас: На всеки се пада по едно склонение на съществителните, като от трето (понеже се дели на три) се пада само единият вид, трябваше всеки да посочи дума от съответното склонение, да напише парадигмата и да даде сентенция, в която тази дума присъства. После задава въпроси по някоя друга дума от сентенцията и това е. На мен ми се падна най-лесното склонение за щастие - 5-то. Зададе ми 1-2 въпроса за глагола от сентенцията, която бях намерила, и това беше.
Преди да седна при нея да говоря минаха доста хора и, повярвайте ми, пусна такива, които аз лично не бих пуснала. Само с хън-мън получиха 3-ки и 4-ки. Писа 2-ки на тези, които абсолютно нищо не казаха или се отказаха сами!
А! Даваше и речниците в нейния кабинет да ползваме, а там пише коя дума кое склонение е и имаше сентенции след значението на думата, та който беше по-хитър да ги иска се улесни доста...