За задачата на Георги Соколов
Надявам се да се смеете много на това решение - винаги ми е хрумвало за такива задачи(по принцип не е 100% сериозно решение).
Нека си представим, че винаги когато събираме унарно - да речем 2+6=8
Имаме предвид две единици + шест единици прави осем единици. Ами ако не са единици. ако са две съвкупности + шест съвкупности = осем съвкупности (или множества).
Ами ако 2 всъщност е 2х, 6 е 6х и 8 е 8х и винаги х=1 и ние направим х=2 става 4+12=16.
А ако имаме 2i+6x=8x и i=3, а х=1 става 6+6=8
е ако го приложим за важия случай нека го представим
10i-22x=88x , при х=1, i=11 става 110-22=88, на на нас 110 ни е 10i туй че си е 10-22=88.
Тука някой ще каже, че х и i не са от един и същи тип. Е да но да взимим този пример - събираме две чепки грозде и шест чепки грозде - стават осем чепки, но броя на зрънцата не е един и същ и тогава ако представим това събиране чрез зърната, а не чрез чепки по същество това ще е вярно защото броя на чепките задоволява равенството.
Не знам разбира ли ми се к`во обяснявам. Ако може да не ми обръщате внимание или да ми поискате обяснение.
Дано отговорът ми не е много глупав, но както казва един наш съгражданин ,,Който играй-пичели, който ни играй - ни пичели"!
Ангел І курс информатика
[This message has been edited by SodomGomor (edited 10-06-2004).]