Хм, доста странно. Мисля, че много хора са влезли в тази специалност(психология) с излишни надежди и илюзии. Аз, например, нито веднъж преди да ме приемат не съм си представял, че ще ни преподават качествено и всичко ще бъде изрядно. Това все пак е България:) Не знам дали в СУ е по- добре от ПУ, но не мисля, че има кой знае каква разлика. ПУ не е Харвард или някакъв друг класен американски или европейски университет. Така, че ми е много чудно какви мерки може да предприеме някой студент срещу положението с преподаването в специалност психология. Да се прехвърли в друг университет ли? Нима някой вярва, че положението няма да е идентично? А колкото до преписването- ами не мисля, че за това вина имат преподавателите, защото в крайна сметка който реши да препише, ще препише. Пък и тва да не е 5 клас в основното училище- преподавателите да се превръщат в злобни надзиратели. Кой каквото си прави, за него си го прави. Никой не е вързал някой да преписва насила. Въпрос на личен избор и осъзнаване. Тук преподавателите нямат вина. А това, че наистина не преподават качествено, отсъстват системно (някои) и т.н. едва ли ще успее да се промени в скоро време. Ако наистина под слънцето все пак съществуват студенти, които истински са запленени и увлечени от психологията, те сами ще се справят- ще четат допълнително, ще си учат старателно, а ако в крайна сметка до толкова са се отвратили от всичко и наистина искат да постигнат нещо значимо в тази сфера, смятайки, че имат потенциал за това , ще напуснат университета и ще кандидатстват в чуждестранни колежи и университети. Затова смятам, че всичко е въпрос на амбиция, воля и принципи. Нали знаете, изборът кове съдбата, а не Стаматов, Карталов или който и да е друг преподавател.