Твоят въпрос си е нормален. Като за не-физик. И не-учен. Но според както аз си определям нещата, в науката има това, което наричам "некоректно зададени въпроси". Например - "Ако дърво падне в гората, където няма кой даго чуе, дали ще издаде звук". Това са въпроси, на които не може да се отговори, поради простата причина, че всеки опит за проверка ще направи невъзможно реализирането на условията на въпроса (според квантовата механика не е възможно да наблюдаваш/измериш нещо без да му повлияеш). Така че за мен черните дупки са некоректно зададен въпрос. "Какво ще стане, ако влезеш в такава" - не знам и няма как да се знае, щото ще бъдеш унищожен доста преди да си стигнал и хич никак няма да разбереш, нито ти, нито кой да е друг.
На странните кварки просто така си им се казва. Има горен, долен, дънен, върхов, чаровен и странен. Условно така са наречени. Ако щеш може да са u, d, b, t, c, s (up, down, bottom, top, charming, strange). Та странните кварки са само една разновидност. И да - свойствата им наистина са страннички, както и на другите, ама не е в това въпроса.
Религията не доказва нищо. Там основата е вярата. Така е и трябва да вярваш в това без доказателства. Целият смисъл на вярата е да вярваш без доказателства. Ако се докаже, че Бог (не) съществува, ти вече няма да има нужда да вярваш - просто ще знаеш. Та така, не смесвай терминологията на езотеричните глупости с физиката. При нас понятие "постоянен атом" няма, много благодаря и хич и не ща да го виждам. Наистина мразя, когато почнат да се смесват така нещата...