Относно рекламата и популяризирането на радиото искам да споделя няколко неща... Разлепянето на постери и съобщения във форума вършат работа до някъде, но съвсем наскоро ми се случи нещо, което ме накара да осъзная жестоката реалност. Говорих си с един колега (няма да споменавам имена, защото в случая не е и нужно) и му споменах за "Oikos" и дали изобщо слуша радио "Неко". А той, човека изобщо не знаеше, че има университетско радио!!! Което вече го има 6 месеца и повече все пак и има разлепени реклами и т.н. Както и да е - по-важното е това което се случи след това - показах му КАК да си пусне радиото и той много се накефи. Каза "Ееее ми то това било супер! Знаеш ли от колко време се чудя да си измисля някаква музичка в кабинета..."
Другия основен проблем, колкото и фрапиращо да звучи - една част от хората ЗНАЯТ че има радио и ИСКАТ да го слушат, но НЕ ЗНАЯТ КАК да си го пуснат... Това направо ме уби. Много колеги като съм споменавал радиото са ме молели да им покажа как да си го пуснат. И си мисля, че може би и това ще помогне за популяризирането на радиото поне сред преподавателите.
Аз поне ще продължавам да обяснявам и да ПОКАЗВАМ как се пуска това радио на още колеги пък ще видим...
Колкото до студентите - хрумна ми още нещо. Не е ли най-удобно преподавателите по време на лекция или на упражнение просто да отделят 2-3 мин и да кажат 2-3 думи за радиото. Сигурен съм, че повечето студенти НЕ ЗНАЯТ че има университетско радио. До обяснят как се пуска, адреси и т.н., да ги "агитират" да помислят как могат да се включат с предавания и т.н., а покрай радиото да популяризират малко и форума. И по-точно да агитират повече студенти да се включват АКТИВНО в дискусиите, а не само да четат. Всеки път като погледна броя на потребителите на форума все има да речем 50 гости и 10 регистрирани потребителя. А регистрацията не е чак толкова сложна в крайна сметка...
Както и да е - малко се отплеснах, но особено втория начин да се казва на студентите лично на лекции и упражнения според мен не е за пренебрегване.