argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Пехвърляне в информатика-задочно  (Прочетена 1329 пъти)

Emi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 339

Здравейте!  :-)

Студентка съм първи курс математика, и искам да се прехвърля в специалност информатика, но задочно от втори курс. Може ли някой да ми каже дали това е възможно, поне в някаква минимааална степен?
Чувала съм и за възможността, да се кандидатства наново тази КСК, и ако ме приемат информатика задочно, щели да ми признаят изпитите от първата година във ФМИ и да запиша автоматично втори курс. Това може ли да стане?
И в краен случай.... възможно ли е да запиша информатика задочно като втора специалност и има ли смисъл това въобще??
Ако някой е компетентен по въпроса, ще му бъда благодарна да пише нещичко :-P :roll:
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
Re: Пехвърляне в информатика-задочно
« Отговор #1 -: 16.03.2007, 10:40:28 »

Доколкото ми е известно:
може да кандидатстваш на ново - ДА и ако те приемат съответната специалност разбира се ти се признават всички изпити - честно казано според мен това е най добрия вариант а и най-малко може да пробваш.
Може да запишеш и 2ра специалност мисля -ДА но там имаше една уловка че трябва да завършиш 1вата си специалност за да ти дадат дипломата от 2рата ( Поне така бях чул ) т.е. не може да зарежеш математиката т.е. е кофти вариант вероятно а и според мен по принцип ако смяташ да се занимаваш с информатика щото си е бая занимавка няма да имаш време и за друга специалност и така нататък.

и един съвет към теб : не записваи задочно.  Смисъл в редовното нищо не е задължително за посещаване реално по добре запиши него не ме разбираи погрешно просто гледам подготовката при задочниците и при редовните..не че е различна 10% стават ама при редовните 10 % са 10 човека от 100 а при задочните е 1 от 10 :)
Какъв е шанса да си този 1 ? :) вярно има ама..
Активен

sondata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 284
  • Angels cry and devils lie The world is our stage
    • Локомотив Пловдив - това сме ние!
« Отговор #2 -: 16.03.2007, 13:55:00 »

Emi, и трите вариянта, които си описала са обсолютно възможни. Също така при всеки един от тях, изпитите, които съвпадат с учебния план ще ти се признаят. За записване директно във втори курс се изисква да ти останат най-много два приравнителни изпита.

И един съвет от човек, минал по тоя път: Отиваш при декана на факултета и си поприказвате с него по тая тема.  Ще ти каже по-подробно как стоят нещата, ще ти даде и съвет кой е най-добрия вариянт за теб  :wink:
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #3 -: 16.03.2007, 17:06:52 »

Напълно съгласен съм със сондата ;)
най добре иди да говориш с декана - доц. д-р Мекеров той ще ти обясни всичко

Активен

DRUNDA

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
« Отговор #4 -: 01.04.2007, 20:16:22 »

А мен някой ще ме светне ли как да се прехвърля от математика и информатика задочно в информатика редовно .Малко ми се струва невъзможно, но една колежка се прехвърли още след 2 семестър,а на мен деканът ми каза ,че е почти невъзможно :( ама честно казано с тази математика ще се побъркам вече.Пък ако не мога да се прехвърля информатика поне да съм математика и информатика ама редовно.Как мислите имам ли някакъв шанс (освен да кандидатствам на ново) ???    
« Последна редакция: 04.04.2007, 17:36:36 от DRUNDA »
Активен