Добре бе... баси на китайски ли говоря, на патагонски ли? Как ще я имаш тази функционалност... ми покажи ми я, че да ми отвориш очите... аз я търся от как се хванах да уча Жава... Напиши ми метод:
Object add(Object a, Object b) {
...return a + b;
}
и го накарай да се компилира..., че и да върши работа...
Ей ти и един конкретен пример, с който се боря в момента:
Имаш един обект, който изпълнява даден интерфейс. Имаш и още 20, изпълняващи същия интерфейс. Трябва да направиш така, че когато се викне метод от външния обект, да се извикат същите методи на всички вътрешни обекти, докато някой от тях върне true. Тогава спираш итерацията и спираш външния метод...
Баси тфа на Lisp мога да го напиша точно на 2-3 реда... А на Жава както и да го въртя, както и да го суча, все е грозно... или се налага да пиша едно и също във всеки метод или ми се налага да направя един дебел switch с един куп константи... еми извинявай, ама ако на теб такъв код ти харесва... не знам...
def method(name, *args, **kwargs):
...for x in objects:
......if getattr(x, name)(*args, **kwargs): break
И в обграждащия клас предефинираш __gettatr__ така, че всички атрибути, които започват с примерно 'send' се map ват на method. И си готов...
И не ми говори за игри... когато ми направиш събирането както трябва на Жава, тогава ще разбереш най-големите неща, върху които съм работил. Искам да видя дали можеш да пишеш код или можеш само да говориш празни приказки.