ve seki kazva C# e super byrz a u mongo iak framework e .net framework sigurno e taka i se pak da popitam .
1vo nasqakade ima statii migrating from java to j# .. ( porednata microsoftska boza ) . kolko e po byrz J# i etc i nasqakade ima testove C# vs Java moje i da e pobyrz jit-a iasno e zashto no nqama spomenat J# vs Java ? dali e byrz kolkoto C# ? ili moje bi ne (za J# govorq ).
moje i da e po byrz samo iskam da popitam na kakvos e dalji tova neshto
a i nasqakade seki se oplakva kolko ram iadiala java ...
na4i :
imam IRC checker konzolen deto vliza i izliza v kanali v IRC i sluhti za Spam/Invite obshto zeto nishto ne pravi samo Readva LIne-ove ot socket-a i gleda kvo sadarjat.
ta tozi APP napisan na Java pusnat s SUN JVM ver 1.4.2 pri puskane qde 7774 K ram spored Windows kato tova postoianno pada i stiga do 2 240 nqakade sled 1min rabota i si sedi na tolkova pusnato e s java alabala t.e. s default koito v momenta e -client VM
sega kompiliram sashtiq proekt bez promqna po koda s VJC compiler-a na Msoft koito varvi s .net framework 1.1 kakvo se nabliudava :
puskam si as novoto hubavo EXE pochva ot 10348K kachva se do 10098 v momenta opa 11 120 veche stigna.. da pochakam oshte malko 11 144 ,11 168,11 304 , 11 328, 11 488, 11 680 ... ou do kade li shete stignem .. samo da spomena odari 18 824 kato veche minava tazi minuta pri koqto v java GC-to e odriazala nqakoi i drug byte ouu sled 3 min pak pochna da se kachva stigna 12 752 interesno mi e koga li shte se seti da izchisti neshto ili pa sha go metne v heap-a .. lud windows lud .net framework lol 14 096 . hm 15 744 , 16 244K ! Bingo prodadeno .
hm as ako iskah da iade tolkova mnogo ram mojeh da si pusna JVM-to s -server i da mi e po byrzo ama da iade poveche ram .. neveroqtno byrza leka ne Ramoqshna tehnologiq e toq JIT samo 10% se gubi ot native kod kakto kazaha Msoft na Den na microsoft minalata godina . moje i taka da e ami na kakva cena ? seki chovek da si nosi po edna platka ramec v djoba li ?
taka che hora molq obqasnete mi kade gresha samo na men li mi iade tolkova mnogo ram toq .net i toq j# .
btw posle spada usage-a na ram naistina pada do 6mb ... sled 10tina min.
edno vazmojno reshenie zaradi koeto J# e tolkvoa zle koeto as imam e che J# ush pokrival sichko do Java vm 1.1.x taka che moje SUN mnogo neshta da sa napravili ot togava po starite packeti optimizacii gluposti makar che se samnqvam i se pak JVM 1.4.2 si e mn po malo Ramo qdqshta ot J# .
taka che ako sha switchvate ot Java na J# zaradi ram usage-a nedeite
moje bi si struva samo shtoto ASp.net naistina ne e zle i si ima gotina sreda lesen za pisane i razbirane.( mai za razbirane ne e ama za pisane staa ).
p.s. namerete ako mojete nqakav test Java vs J# ( NE C# )