argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: leksikologia  (Прочетена 5139 пъти)

cool baby^^

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
leksikologia
« -: 11.06.2007, 19:41:54 »

Здравейте. Бихте ли ми казали как протича изпита по лексикология? Аз съм
1 курс български и английски. Уж казват, че Зидарова е точна, но не се
знае.... Кажете как е положението
« Последна редакция: 11.06.2007, 20:01:14 от fair »
Активен

Noob-Skywalker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 122
  • "Life is too short to be little" - Cvetko Cvetkov
    • http://www.millaj.com
Re: leksikologia
« Отговор #1 -: 12.06.2007, 01:05:41 »

Мхм, малко инфо няма да ни дойде в повече :) Между другото, cool baby^^, колежке, ти коя група си?
Активен
Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана. БЪДИ БЪЛГАРИН!!! Намажи я с боб-чорба и люта чушка!

Точица

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
« Отговор #2 -: 14.06.2007, 11:45:52 »

Е таз лексикология май доста хора мъчи... до колкото разбрах от колеги от 3 курс доц.Зидарова наистина е доста добра на изпита, но не подариява оценки. Има и малко повечко изисквания на моменти ...
 Чакам и аз коментари от колеги вече взели изпита, вашия на коя дата е моя е на 26.06?  :mmm:
 Относно, обаче преподаването нияма спор, че преподавателката няма грешка  :wink:
Активен

moreni

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
« Отговор #3 -: 26.06.2007, 22:59:25 »

Е в крайна спетка някой колега,който е бил на изпит вече няма ли да каже отзиви за изпита.На мен ми се вижда доста труден,чета и просто не знам какви ще ги сътворя
Активен

Graal4i

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
« Отговор #4 -: 23.08.2007, 21:22:37 »

Ахахаха, к`во и е доброто на Зидарова питам аз а ?!?!?!
На нашия изпит тази "добрячка" каза никакви дефиниции и определения да не сме пишели и после всички, които я бяха послушали, минаха под ножа. Ебати, наистина е невероятна!  :headbang:
Активен

ok

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
« Отговор #5 -: 23.05.2008, 15:36:44 »

някой да знае дати за изпит  по лексикология?
Активен

ok

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 23.05.2008, 15:37:29 »

При доц.Зидарова
Активен

mi6lence

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30
« Отговор #7 -: 23.05.2008, 21:15:02 »

някой да знае дати за изпит  по лексикология?

На БЕИ е на 10-ти юни  :wink:
Активен

Gossip Girl

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #8 -: 27.05.2008, 14:04:03 »

и все пак някой да каже как протича изпита,може ли да се преписва едно друго....?  :s:
Активен

FlexFit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 124
« Отговор #9 -: 08.06.2008, 00:07:30 »

Материала за учене по лексикология си е доста, а и изпита не протича никак лесно. За преписване трябва да си доста ловък за да успееш. Като цяло доста високо е вдигнала летвата доц. Зидарова и не пише туку така оценки. Успех!
Активен

mi6lence

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 09.06.2008, 16:12:04 »

Някой може ли да каже малко повече за изпита?На групи ли разделя или всички пишат по една и съща тема?Асистентката й присъства ли на изпита?До колко е важна практическата задача и т.н.?  :-)
Активен

Erelwind

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 72
« Отговор #11 -: 09.06.2008, 17:04:39 »

Раздава на всички листи с 2 теми, по които трябва да пишат и една практическа задача. Преписването определено не е невъзможно  :-D ако на единия компонент (който и да е) имаш двойка си скъсан :) дотолкова е важна практическата задача. Предполагам при оценки над 3 на всички компоненти правят средно аритметична. Темите не са цели от конспекта, а части от тях - царски пищови няма да ти свършат работа. Присъстват и двете и обикалят стаята от време на време. Общо взето това е всичко, което мога да кажа.
Активен

mi6lence

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 09.06.2008, 17:29:53 »

Много ти благодаря за информацията   :bow: :-*
Активен

Crystal

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 322
« Отговор #13 -: 16.06.2008, 22:25:16 »

Здравейте :-) Някой знае ли дали на изпита по лексикология при проф. Бояджиев има и практическа задача :-)
Активен

Lanna

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
« Отговор #14 -: 17.06.2008, 10:49:22 »

Здравейте :-) Някой знае ли дали на изпита по лексикология при проф. Бояджиев има и практическа задача :-)
По принцип има, но при нас задачата не беше на самия изпит.Имаше възможност за освобождаване-от три изтеглени вапръса се пише по един и допълнително практическа задача, която в нашия случай беше подготвена и предадена по-късно. :roll: Не знам при вас как ще се стекат обстоятелствата и дали ще ви предоставят възможност за освобождаване!Успех! :wink:
Активен

Crystal

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 17.06.2008, 11:09:31 »

По принцип има, но при нас задачата не беше на самия изпит.Имаше възможност за освобождаване-от три изтеглени вапръса се пише по един и допълнително практическа задача, която в нашия случай беше подготвена и предадена по-късно. :roll: Не знам при вас как ще се стекат обстоятелствата и дали ще ви предоставят възможност за освобождаване!Успех! :wink:

Въпросната практическа задача да не е тази, която Ивана Колева даде за самостоятелна работа? :roll: Колко горе-долу беше обемът на задачата при вас - 1 изречение, един абзац, цял разказ :roll: Защото всеки път чувам различни неща за изискванията и почти се отказах да я правя тази задача :drunk:
« Последна редакция: 17.06.2008, 11:14:51 от Καθαρός »
Активен

Lanna

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
« Отговор #16 -: 17.06.2008, 19:39:31 »

Въпросната практическа задача да не е тази, която Ивана Колева даде за самостоятелна работа? :roll: Колко горе-долу беше обемът на задачата при вас - 1 изречение, един абзац, цял разказ :roll: Защото всеки път чувам различни неща за изискванията и почти се отказах да я правя тази задача :drunk:

Да, точно за тази задача става въпрос!Мога да ти кажа при мен как беше, защото при всеки беше различно-едниственото общо беше, че все имаше нови изисквания и нещо не беше достатъчно!  :? Аз първоначално подготвих едно изречение от разказ на Н.Хайтов в което имаше диалектизми и преносна употреба, но в последствие направих анализ и на едно стихче.От нас се искаше да направим морфемен анализ, да определим лексикалното значение, вътрешната форма, да посочим синоними и антоними и мисля, че това беше.
Не забравяй и към теоретичния въпрос да посочиш много примери, защото определено държат много на това, особено ас. Колева!  :y:
Активен

Crystal

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 17.06.2008, 21:44:30 »

Благодаря, Лана :-) Информацията ти ми беше много полезна :y:
Активен

green_day_f

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
« Отговор #18 -: 26.06.2008, 19:20:45 »

Не знам при нас как ще стане тази практическа задача тъй като ас.Колева ни е загубила работите...някой знае ли как се процедира?на изпита ли ще правим практическа задача или.....
Активен

ok

• Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 11.09.2008, 14:39:28 »

някой да знае поправката при Зидарова на 15,09 от колко часа е?
Активен