Радвам се, че тази тема видя бял свят отново, въпреки че не ми е чак толкова мъчно за тази, която загубихме...
Съжалявам, по някаква причина съм останал с впечатление, че Огонек го чувате за пръв път, извинявам се.
Поздравявам ви за успеха със списанията, и в същото време ви укорявам за това, че не притежавате качеството да се радвате и на малките неща. И между другото пожелавам ви (а и на себе си) рано или късно да бъдете впечатлен.
Прекалено ми е ясно, че в България няма такава възможност, дори и да правиш комерсиална електронна музика, да не говорим за експериментална и т. н. Въпросът е, че българските изпълнители се въртят в един омагьосан кръг - чуждестранните лейбъли им казват "да музиката ти е ОК, ама ти известен ли си в България, издавал ли си там?" и като кажеш "не" те решават, че все пак нещо не ти е наред и ти отказват, а преди малко казахме, че изпълнителите пък не могат да издадат в България, защото тука няма пари за такива работи и така до безкрай.
Както разбрахте не ви опровергавам, но няма и да отида до магазина да си купя нищо на български изпълнител, поради простата причина, че в България не се издава музиката, която слушам. Ако се издаде например албум на The Infragreen веднага бих си го купил, но уви. Не казвам, че в България никога не е издавана електронна музика, но последният път, когато се сдобих с легално издаден български електронен албум реших, че определено качествената музика е навсякъде другаде, но не и по щандовете. Беше отврат.
Не съм обявил никого за велик, просто харесвам работата на дадени хора в България и смятам за прекрасно това, че въпреки че не са издадени на плоча не са се отчаяли като вас и продължават да радват хората, които им се кефят независимо колко са те като брой. (Между другото фактът, че се правят партита само с българска музика показва, че тъй или иначе има някой който слуша.)
поздрави: Васил Владимиров
Планета Земя
бай дъ уей реалността в някои случаи не се гледа, а се СЛУША!
[This message has been edited by TeeRexX (edited 09-01-2005).]