Хи-хи, изобщо не си падат по обясненията в учебен отдел
По принцип към факултета има Център за езици и интеркултурна комуникация и там организират езикови курсове. Доколкото знам, има английски, немски, италиански. Освен това предлагат испански, френски, гръцки, имаше обява за шведски, но май не се събра група. Курсовете са платени - едно ниво (но не знам колко часа) за студенти беше от порядъка на 75 лв, за външни хора - 150 лв.
Ironmaiden, не знам каква специалност си - можеш да питаш при секретарката на Славянска филология - Св. Попчева, тя записва за курсовете.
Безплатни езикови курсове обикновено се организират за по-редки езици - тази година имаше курс по словенски и по беларуски (преди това имаше и горнолужишки, норвежки, преди доста време и литовски), главно са за студентите от славянска филология, но мисля, че няма проблем и други желаещи да се запишат.
Номерът е да не забравяш да гледаш по стените
Обявите ги окачват обикновено малко след началото на семестъра на таблата със седмичните програми на специалностите, на таблото пред Деканата, на таблото пред Езиковия център (той е почти срещу Деканата), или на вратата на Св. Попчева (Бохемистика).