argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Стопанско Управление - Задочно / Редовно 1ви курс  (Прочетена 3432 пъти)

eNsue

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • I'm so high -.^

Разбрах, че задочно не се учи чужд език. А редовно като се изучава поне учи ли се или просто е за сплотяване на колектива... ?  :? Дилемата е дали да съм задочно или редовно.

:?
« Последна редакция: 07.08.2007, 14:46:40 от eNsue »
Активен
Shot of Jack with an Ensure chaser and Go Play :.

mariya

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 170

И аз имам същата дилема, само че за маркетинг. Ако някой е наясно да пише. :bow:
Активен

magito

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222

това ,че не се учи чужд език, като си задочно, за всички специалности ли се отнася?
Активен
Някои се мъчат да пришпорят и възбудят ума си; Аз,обратно -мъча се да го възпра и успокоя. Умът се заблуждава само когато се напряга.                                
                                                                        Монтен

fair

• Гост

това ,че не се учи чужд език, като си задочно, за всички специалности ли се отнася?
Мисля, че да, но за все пак може да провериш в учебните планове на съответните специалности :wink:
Активен

magito

• Неактивен Неактивен

ок. мерси . не знаех, че е така
Активен
Някои се мъчат да пришпорят и възбудят ума си; Аз,обратно -мъча се да го възпра и успокоя. Умът се заблуждава само когато се напряга.                                
                                                                        Монтен

BoFFo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127

Винаги е по добро редовното обучение,няма значение от дисцпилините въпроса е ,че имаш много повече занятия ,повече време за четене,учене  и усъвършенстване  повче контакти и обмяна на информация, знания ,диалози повче време с преподавателите  ,предобиваш много повече знания .... е сега ествествено има хора задочно, с много повече знания отколкото редовно ,не е критирии резултата,а просто условията на редовното обучение са много по добри...та според мен ако имаш възможност да учиш редовно изобщо не се колебаи  :wink: успех ,а единственото предимство на задочното е че няма език не обратното ..като се сблъскаш с г-жа Ася Михайлова ще разбереш за какво ти говоря .... :wink:
Активен
fortuna favet fortibus

magito

• Неактивен Неактивен

нямам възможност да уча редовно. приета съм право, задочно. знам,че щеше да бъде трудно, но ми се учеше и чужд език
Активен
                                                                        Монтен

eNsue

• Неактивен Неактивен
  • I'm so high -.^

Да изучаваш език и да си задочно - трудно. С една седмица лекции на семестър не виждам какъв език ще се учи. От друга страна чуждият език се изучава само 1-вата година при (редовно) Стопанско Управление, Макроикономика и Маркетинг. Единствено МИО-то има и през 4-те години, но не знам МИО-то си мисля, че е сдухана работа  :?. За редовното... това за знанията е мит. Мога да съм адски прост и все пак да съм студент - масово явление. Ако ще и две редовни да съм - все тая. По-скоро като съм редовно повечето време ще ми минава във висене по кафенетата, чакайки някоя лекция, която естествено е забутана в 17ч., след като първата е била в 10ч. За информацията, контакта с колегите... зависи, ако са 20 дървета или айде 10... пък дори да са с по 3 диоптера поради т'ва, че са прекалили с книгите... и 5 години да се гледаме - няма да стане.

Ако някой учи или е учил задочно -  нека изрази мнение. Как е.. и т.н.
« Последна редакция: 08.08.2007, 00:30:56 от eNsue »
Активен

magito

• Неактивен Неактивен

разбрах,че и при редовното право, език се учи само първата година. и като се замисли човек,може и да  си прав за висенето по кафенетата.
Активен
                                                                        Монтен

viar4eto

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 179

Мога да ви помогна малко-стопанско, макроикономика и маркетинг учат (само редовното) чужд език, но не избирайте английски, защото както някой по-горе спомена Асето Михайлова само ще ви убие желанието да учите  :evil: и не е вярно че се учи само в първи курс-само тогава е задължително иначе и после се учи, но е по желание и се плаща по 50лв на семестър (ако не се лъжа), а за задочно няма вариант да учиш език ако си една от тези специалности.
Активен

BoFFo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127

Аз за това казвам, че не е гарант ,дали ще научиш повече задочно или редовно.а просто условията и  са по добри редовно ,и по добре може да се подготвиш ..а иначе  тъпите пърчета са навсякъде  :-D за дърветата е така но едно е да си всеки ден с един човек друго е да си 2 месеца в годината пък ако ще да си свръхконтактна личност  :wink:
 А има и един много неприятен факт ,който за съжеление малко хора се интересуват от него ,преди да запишат език и втората година,а именно че ако и втората учиш език ,държавният изпит ти е на съотвения език който си учил , и след това много хора пропищяват... :-)
Активен
fortuna favet fortibus

viar4eto

• Неактивен Неактивен

според мен на редовното предимствата са му много повече, но вече всеки си преценява финансовата възможност. Естествено че ако не можеш да се издържаш ще учиш задочно  :wink:
а за това с езика и аз не знаех  :-o много ме стресна
Активен

Elena

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80

ако втората година учиш език държавният изпит ти е на този език, който учиш ? аз доколкото разбрах ако запишеш език втората година, който съответно си го и плащащ, защото не ти е в програмата, после дори в дипломата няма да ти фигурира, че си го учил този език, така че едва ли ще те карат да пишеш държавен изпит на този език

освен ако нямаш нещо друго предвид под това да учиш втората година език
Активен

viar4eto

• Неактивен Неактивен

чак да не го пише в дипломата се съмнявам, даже напротив казваха ми че точно това е целта, в дипломата ти ще пише-бизнес английски, бизнес немски или какъвто и да е, но това за държавния изпит и на мен ми се струва почти невъзможно...  :s:
Активен

Elena

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80

ами аз сега искам да уча испански втората година и попитах и те ми казаха, че няма да го пише в дипломата, че е 50 лева и че са 60 часа или нещо такова
Активен

eNsue

• Неактивен Неактивен
  • I'm so high -.^

За пореден път.. се убеждавам колко са малоумни от ПУ-то... 50 лв. за 60 часа ?  :bravo: . Добре няма ли някой, който е 3-та, 4-та година ?  :?

Елена, ако си хубава с големи амбиции- пиши ми, Елена  :hihi: ! ;)
Активен