Аз немога само да разбера защо се бутате сички в Информатика.Ами нали затова после има магистратури.
Колегата е напълно прав. А и съдейки по това, което учим не мисля, че нивото на магистратурата е по-високо от това на бакалавърската степен. Особено когато на бакалаври завършили Информатика и подобни специалности им се обяснява как се програмира на Java, както и какво с нишки и GUI. Така, че завършваш си някаква специалност, като между временно прочиташ няколко интересни книжки за БД, ОС и задължително /*мисля да не се впускам в подробности защо*/ С++. Записваш си една година магистратура и след завършването й вече си информатик. А ако незнаеш Java /*понеже е много нашумял и актуален ЕП*/, ще ти обяснят как се програмира с него и то още от "първи стъпки".
За това не се кахъри за "олимпийците" понеже на тях се дават задачи, които изискват повече познания в информатиката от колкото са изисквали от теб на изпита.
p.s. Моля те пиши на кирилица. Стига с тия чатърски навици, а и си имаме толкова добра азбука и език (за програмиране
)