argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Станете част от най-голямата студентска организация AIESEC  (Прочетена 8837 пъти)

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15

Най-голямата, управлявана от студенти организация в света АИЕСЕК е международна платформа за млади хора, където те могат да открият и развият потенциала си, за да окажат положително влияние върху обществото. Откакто е била създадена, тя непрестанно се разширява, като днес присъства в над 1100 универститета в 100 страни и територии по целия свят.

Фокусът на организацията пада върху развитието на членовете й. Това става чрез интегрирано обучение, в което се включва:
- предлагане на лидерски възможности - АИЕСЕК дава възможност на членовете й да създадат и управляват свои-собствен проект, за да придобият лидерски умения;
- да вземат участие в глобалната обучителна среда, която създаваме;
- да създадат мрежа от контакти, в която присъстват хора от цял свят.

Национално Студентско Сдружение за Образователен Обмен АИЕСЕК  България съществува  от 1990 година. Днес вече има 6 локални офиса в 5 български града - София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Свищов. Всяка година ние организираме кампания по набирането на нови членове във всички локални офиси. Обикновено тя ще стартира от 1 октомври с началото на всяка учебна година.

« Последна редакция: 02.05.2010, 18:17:46 от Стефан Николов »
Активен

Vaniusha

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4

Национално Студентско Сдружение за Образователен Обмен АИЕСЕК  България съществува  от 1990 г. Днес вече има 6 локални офиса в 5 български града - София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Свищов. Всяка година ние организираме кампания по набирането на нови членове във всички локални офиси.
От 1 октомври 2007 г. Локален офис Пловдив към АИЕСЕК България стартира кампанията по набирането на нови членове на организацията, както и на стажанти, които още през тази учебна година да бъдат подготвени и да заминат на професионален стаж в чужбина.
Инициативите, които ще бъдат приоритет на АИЕСЕК Пловдив са два проекта, които са фокусирани върху образованието и маркетинга.
Проектът за Oбразованието цели да доведе в България стажанти от чужбина, които да преподават не само чужди езици в училищата и университетите в Пловдив, но и да подпомагат учениците и студентите, в придобиването на така наречените soft skills (гъвкави умения) – като презентиране, водене на преговори, управление на времето и т.н., които ще им помогнат да се реализират по-добре за в бъдеще. Хората, които ще работят по тези проекти, ще заминат на стаж в чужбина, за да натрупат опит и да поставят едно добро начало на своята професионална кариера в международна среда.
Проектът за Маркетинга се концентрира върху развитието на маркетинговата страна в пловдивския регион, а именно стажанти от държави на Европейския съюз да дойдат в дадени фирми и да им окажат помощ при позиционирането на продуктите им на европейския пазар, навлизането им на нови пазарни сегменти и отварянето на нови офиси в привлекателни за фирмата страни. Студентите, които ще работят за осъществяването на проекта, ще заминат на стаж в предпочитана от тях страна, където да развиват уменията си в тази област.
Отделно всяка година в организацията се набират стажанти, които да заминат на професионален стаж в над 100-те държави по цял свят в желана от вас област и се отварят около 5 000 лидерски позиции, които да подпомогнат да натрупане повече знания и опит.
Харесвате АИЕСЕК, харесвате дейността ни и възможностите, които ви предлагаме – тогава станете част от нас.
С удоволствие ще отговорим на всякакви запитвания възникнали от ваша страна. Въпросите си може да ни пишете на e-mail: aiesec_plovdiv@hotmail.com или тук във форума.
« Последна редакция: 29.09.2007, 22:45:34 от Vaniusha »
Активен

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15

Ето как да станете част от АИЕСЕК:

1) Кампанията започва с няколко презентации, които ще се състоят в университета в периода 8-12.10.2007 г. На тях всички желаещи ще могат да се запознаят със самата организация, както и с членовете й на локално ниво. След края им на студентите ще бъдат раздадени формуляри за кандидатстване, с които да покажат желанието си за участие, както в организацията, така и в стажантските програми. Няколко дни по-късно ще бъдете уведомени за резултатите.

2) Процесът продължава с провеждането на Център за оценка, в които ще трябва да положите тест по английски език /или друг език,  който знаете много добре/, ще участвате в решаване на казус и ще преминете към лично интервю, на което можете да зададете всички въпроси, които Ви интересуват относно организацията и възможностите в нея. Центърът за оценка ще се състои в дните 15.10. - 19.10.2007. До 22.10.2007 ще разберете резултатите.

3) Всички нови членове трябва да посетят Локален въвеждащ семинар в района на Пловдив на 26.10, 27.10 и 28.10.2007, на който ще разберат повече за същността на организацията и нашите инициативи.

4) В края на етапа на въвеждане в организацията ще посетите международна конференция [15.10 - 17.10.2007], организирана специално за всички нови членове на АИЕСЕК, на която ще присъстват много международни делегати.  Там ще можете да създадете нови познанства - както национални, така и международни, ще придобиете нужните умения, които ще ви помогнат да работите по проектите и инициативите в организацията, ще имате възможността да се запознаете с хора, които са били в АИЕСЕК и искат да споделят опита си с Вас, както и да общувате с национални партньори на АИЕСЕК, за да планирате по-добре бъдещето си.

Повече информация може да намерите на:   www.bg.aiesec.org , както и формуляр за кандидатстване, чрез който още сега можете да заявите желанието си да станете част от голямото семейство на АИЕСЕК.

Ако имате въпроси, моля обърнете се към нас на e-mail: aiesec_plovdiv@hotmail.com или тук - във форума.
« Последна редакция: 29.09.2007, 10:42:05 от Tony. »
Активен

politolog

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 71

Какви знания по английски език трябва да имаме, за да се справим успешно с теста ?
Активен
"И така, който иска да живее, трябва да се бори, а който в този свят на вечна борба не иска да участва в схватката, той не заслужава правото на живот. Нека е жестоко, но е така!"

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15

Здравей!

Тестът по английски език е различен в зависимост от това дали кандидатстваш, за да станеш член на АИЕСЕК, или да заминеш на стаж в чужбина. Разбира се, ако искаш да отидеш на стаж, трябва да можеш свободно да общуваш с колегите и работодателите си, което предполага значителни познания на ниво Excellent.
Ако решиш да кандидатстваш за член на организацията, то нивото ти може да е по-ниско. Но не забравяй, че всички нови членове на АИЕСЕК България ще посетят конференция, на която ще има делегати от цял свят.

Не е толкова страшно  :wink:
Заповядай на презентациите ни втората седмица на октомври, за да получиш още информация :)
До скоро
Активен

politolog

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 71

Не е толкова страшно, за тези, които го знаят. А аз съм на доста елементарно ниво. Сега тепърва ще записвам курс и съм се амбицирал да го уча сериозно, така че за конференцията ще съм по-подготвен, а и ако не го владея дорбе, то ще си е за моя сметка, но иначе за изпита не знам дали ще се справя и не знам дали изобщо да се пробвам. Няма ли някакви примерни тестове?
Активен
"И така, който иска да живее, трябва да се бори, а който в този свят на вечна борба не иска да участва в схватката, той не заслужава правото на живот. Нека е жестоко, но е така!"

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

Здравей и от мен:)))

Знаеш ли,никога няма да забравя думите на един мой приятел,когато също така като теб бях поставана пред една дилема дали да опитам нещо,с което не съм сигурна дали бих се справила.
Тогава той ми каза

"По-добре съжаляваш,че си опитал да направиш нещо,отколкото цял живот,че не си."

Та...така и с мен...оттогава тези думи са ми нещо като един от принципите,който следвам в личният и професионалният си живот.

Относно теста по английски-не се тревожи.Когато аз кандидатствах за член на АИЕСЕК преди вече 3 години,също не бях на нивото,което се предполагаше да имам,или което дори самата аз очаквах от себе си.Но също като теб се бях амбицирала и осъзнала важността на това да умея да общувам свободно с хора от цял свят.
Но въпреки това,опитах,явих се,и както каза,Тони,наистина не беше страшно,вярно притеснявах се.
Но на интервюто с хората от АИЕСЕК тогава ми казаха,че за да си част от АИЕСЕК не е важно колко знания имаш по езика...а амбицията,която имаш.Самият факт,че искаш да се развиваш,сам да определяш настоящето и бъдещето си,са много по-важно от настоящите ти познанията по езика.
И наистина така и стана-самото обкръжение сред хора,които свободно общуват на ангийски,конференциите,на които имаше  адски много хора от цял свят,с които се запознах и информацията,която можех да чета,сега ми помага много в професионален аспект-или кратко казано,наистина ме мотивира и надъха да придобия повече знания по английски.

Та моят съвет е ....Всичко зависи от теб!!!...

Дерзай и не се спирай пред нищо...защото животът ни е такъв,какъвто си го направим...

Поздрави и много усмивки,
Яни:)))
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

politolog

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 71

Благодаря ти за съвета, Яни!
Вие от AIESEC наистина сте много вдъхновяващи хора и доколкото се интересувах от организацията определено смятам, че си струва да станеш част от нея, така че се надявам скоро да се запознаем.
Поздрави!
Активен
"И така, който иска да живее, трябва да се бори, а който в този свят на вечна борба не иска да участва в схватката, той не заслужава правото на живот. Нека е жестоко, но е така!"

Vaniusha

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4

Здравейте, на всички читатели
Това са линкове откъдето може да свалите бланката за кандидатстване в АИЕСЕК.

http://www.skatafka.com/download.php?file=1e0cdd2a1b6ff4888a553e86191eb6db

http://www.sendspace.com/file/11k2ac

http://files-upload.com/files/533693/Application
Form.doc


http://www.filecrunch.com/file/~li7y3q

Всеки, който желае да стане нов член на организацията – нека да я попълни до 8 въпрос, а за желаещите да се възползват от нашата стажантска програма -  моля да попълнят цялата Application form. Пращайте своите формуляри на пощата ни: aiesec_plovdiv@hotmail.com. На този е-mail може да ни задавате и всякакви въпроси, които ви интересуват, свързани с АИЕСЕК.
Вече стартира и нашата кампания сред университетите. Бъдете нащрек :DDD
Заповядайте и на нашите презентации на: 09.10.07 г. и 11.10.07 г. от 18 ч. в 8 аудитория в Ректората на Пловдивския университет, където ще можете да научите повече за АИЕСЕК и възможностите, които ви предлага; както и лично ще отговорим на всичките въпроси от ваша страна.

Успех в новите начинания!!!
« Последна редакция: 04.10.2007, 14:40:31 от Vaniusha »
Активен

Vaniusha

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4

Здравейте,
Днес - 04 октомври от 16 ч. АИЕСЕК ще има предаване по онлайн радиото на Пловдивския университет. Ще разкажем малко повече за организацията и най-вече за предстоящата кампания за набиране на нови членове и стажанти.
Ще се радваме да отговорим на всички въпроси на слушатели.
Активен

viki88

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 62

Здравейте, хора! Имам един въпрос към представителите на АИСЕК. В тази секция на форума разбрах каква е сумата за да влезеш в системата и какво се плаща преди да заминеш на стажа. Никъде обаче не ми стана ясно колко се заплаща за цялата работа най-грубо казано. За мен е ясно, че това зависи от това къде ще отидеш и други фактори, но все пак има ли някаква най-обща сума, която да служи за ориентир. Защото програмите ви и дейностите ви са чудесни, но дали не са като Еразъм-недостъпни финансово за студентите? Благодаря ви предварително.
Активен

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15

Здравей!!!

Направо на въпроса :wink:
Цялата сума, която се заплаща, когато един студент заминава на стаж, е 200 евро, като това не зависи от дестинацията, която си е избрал. Това е административна такса, която сe заплаща към локалната секция на две части. Първата (от 100 евро) се заплаща, когато формулярът на студента бъде въведен в системата, а втората част - когато вече си намери стаж и единственото нещо, което му остава е да замине :)

Сигурно все още има неясноти, така че бих искала да те поканя на презентациите в университета утре и в четвъртък от 18часа в 8 аудитория ПУ "Паисий Хилендарски", където ще можем да се запознаем и да разсеем всички съмнения и неясноти около стажовете!

Приятен и усмихнат ден!!!
Активен

tinkerbell

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 37
 • "You have to be someone"

Здравейте ,
имам един въпрос. Ако желаем да станем членове на Айсек , къде точно трябва да предадем Application Form? А също забелязах , че има и други етапи , които трябва да преминем.Освен това се споменава , че има краен срок и ако може да ми кажете кога е ,  ще съм ви благодарна.:)
А и още нещо , срещите , които ще се проведат в ПУ на 9 и 11 октомври само за членове ли са или за всички ? :)

Поздрави xD
Активен
" Its better to burn out

ShadowMaster

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 27

Имам проблеми с изпращането на формуляра, изпратих го на пощата преди няколко дни (aiesec_plovdiv@hotmail.com) и днес видях, че не сте го получили. Пратих го отново преди малко, а също така го пратих и на AIESEC Plovdiv, тук в форума...
Активен

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15

Здравей, :-)

Application Form може да предадеш на нас в офиса ни, който се намира в Ректората на ПУ, 15а сем.зала, която се намира в южния двор на университета, между 15 и 16 семинарна зала. Има постер на вратата, така че лесно ще го познаеш. Крайният срок за приемане на формулярите е 14.10 или неделя. Освен в офиса можеш да ни го изпратиш на aiesec_plovdiv@hotmail.com
Презентациите са за всички, които имат желание да се запознаят с организацията и инициативите на АИЕСЕК Пловдив. Ако не си присъствала вчера, най-официално те каним да дойдеш утре в 18ч в 8 аудитория в Ректората.

Поздрави :wink:
 http://
Активен

НR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 15
Крайният срок наближава...
« Отговор #15 -: 14.10.2007, 00:03:18 »

Здравейте, студенти от Пловдивския университет!!!
Пускам това съобщение, за да Ви напомня, че крайният срок за кандидатстване в най-голямата международна студентска организация в света АИЕСЕК наближава... Остава Ви малко време, за да вземете решение, което би могло да повлияе на по нататъшното ви развитие не само в университета, но и в живота, когато започнете да си търсите работа и навлезнете в истинската бизнес среда... АИЕСЕК Ви дава възможността да натрупате професионални умения за  общуване, работа в екип, управление на проекти, планиране и много други, които определено са нужни на всички ни.
Не пропускайте шанса си да се включите в проектите ни по темите Маркетинг и Образование, за да допринесете към осъществяването им и така да помогнете на други извън организацията.
АИЕСЕК ви дава шанса да се възползвате от международните ни стажантски програми и да станете част от глобалната ни обучителна среда, като реализирате професионален стаж в чужбина в социално отговорна компания, присъствате като делегат или организатор на една от многобройните конференции, които всеки ден се случват, да помагате да се развива организацията на локално или на национално ниво в друга държава...Въобще възможности, които никъде другаде няма да намерите, уникални по същността си и начина, по който се оъществяват.
Краен срок за попълване на формуляра : 14,10,2007 00,00
формулярът може да бъде намерен на: www.bg.aiesec.org
изпратете го на aiesec_plovdiv@hotmail.com или plovdiv.bg@hotmail.com
Сложете едно ново начало на студентските си години, като станете на член на организацията!
Сложете един страхотен старт на кариерата си, като отидете на професионален стаж в чужбина!
А защо не и двете? От Вас зависи!!!
Активен