Мда..да ..така!
Споменавал ли съм колко тъпо упорит мога да съм, когато съм прав?
А ако не си?
А аз да спомена ли същото! не, по-скоро ще "акцентирам" върху следното с най-добри чувства, а не с крещене!
1.
Ами... да, ама не и това, което си мислиш. Стил е да пишеш "акцентирам" вместо "наблягам". Стил е да пишеш с малко на брой засукани сложни изречения, вместо с повече на брой кратки. Стил е да вмяташ "майна", "копеле" (или "копеуе", според зависи) и подобни работи под път и над път. Това е стил на изразяване по принцип - все едно пишеш ли или говориш.
Прав си, напълно съм съгласна!
Малко разяснение обаче от езикова гледна точка. В писмените изказвания, независимо от какъв тип не съществува думата наблягане, а акцентиране. Употребата на първата се счита за неправилно, когато се влага смисъл в нея като "подчертаване", "обръщане на внимание", "степен на важност" - използва се акцентирам, когато пишещият иска да изрази такъв тип мнение. Не се заяждам, просто пояснявам. В този случай това е по-скоро правилно изразяване, а не стил на писане..
2.
А главните букви са стил толкова, колкото и да крещиш при говорене.
Най-различни интерпретации..Аз уточнех какво влагам в изпобзването на главни букви. Само да припомня, че освен твоето виждане за тях - главни букви=крещене, те също изразяват следните неща: акцентиране върху детайл, привличане на вниманието, яснота и разграничение, степен на важност...списъкът може да се допълни. "крещенето" като еквивалентна опция е също правилно тълкувание, но не единственото и в текст, който е дискусионен и е в добрия тон, а не "аджеба как да се избием щот не ми е кеф и щот искам да се карам", въобще няма място за такова тълкувание.
3.
Темата си седи - Какъв е състава на Вселаната?
Ако ми позволиш лека поправка! - Темата е "въпросчета", а не посоченото от теб заглавие! Един от твойте въпроси е това, а един от мойте постове се включва в дискусията относно обсъжданото - не конкретно на зададения от теб въпрос! Това беше "лекото" разяснение! Но като гледам - пишем по темата - задаваме си въпроси, отговаряме и дискутираме, което е добре!
Забележка: Не влагам ирония в казаното в точка 3! Уточнявам, заради възможността да се появят ограничени тълкувания, опиращи до опцията да се тълкува по един единствен начин!
4.
Споменавал ли съм колко тъпо упорит мога да съм, когато съм прав?
Важно е мнението да се отстоява, но с конкретни неща, факти и т.н, а не с присмехулни изрази, ирония, острота на езика, граничеща с грубост, несвързани разсъждения! Воденето на спор е едно, налагането на мнение и карането съвсем друго!
Това е моето виждане!
Поздрави!