В интерес на истината съм изненадан и в същото време разочарован от Евроком. Ако се бях сетил да направя тази статистика преди месец - никога нямаше да избера Евроком.
Та ето моята класация на доставчиците в Пловдив, започвайки от най-добрия:
1) БТК - ниска латентност и минимална загуба на пакети - браво на БТК, то тва се и очакваше де;
2) Angel Soft на второ място, но далеч от БТК все пак. Добра латентност и учудващо ниска загуба на пакети, с изключение на тази у вас. Не забравяй обаче основния недостатък тук - кабела обикалящ нейде из клоните идвайки до вас.
3) DCC може би на трето място. Откъм загуба не са толкова трагични;
4) Visio - в началото на статистиката бяха зле, но сега като гледам нещата са се нормализирали. Всичко ми изглежда сравнително нормално, но въпреки всичко вериозна загуба на пакети;
5) Евроком
6) Easy LAN, освен всичко забелязвам някви периодични прекъсвания за около час през нощта... може би due to routine maintaining, хихихи
Още нещо, което ми прави впечатление е нарастване на латентността вечерно време, което до някъде е обяснимо с натоварването, когато хората се приберат по къщите си. Въпреки всичко обаче аз не би трябвало да завися от съседите си, които точат на макс - това показва, че не са си оптимизирали техниката... както и да е. Нещо още по фрапантно обаче е, че нараства и загубата на пакетите, което вече не мога да си го обясня, явно маршрутизирането също им изпушва в по-критични моменти... Ако някой има друго предположение, ще се радвам да го чуя (прочета).
Ами туй е от мен засега, статистиката продължава и може би изводите след малко повече данни ще са по-представителни.