Чували ли сте за това свръх опасно вещество - диводорден монооксид? Наричан още хидроксилна киселина и водороден хидорксид. Основна съставка в киселинния дъжд, сериозен фактор за почвената ерозия, основен парников газ и какво ли още не.
Това нещо е сериозна екологична заплаха. Над 50% от анкетираните подкрепят инициативата за неговата забрана. А правителството не прави нищо!!!
И понеже тук сте все химици би трябвало отдавна да сте ме помислили за идиот. Е, аз просто преразказвам ето този
"хубав сайт". Най-интересното е, че всичко написано е истина, до последната буква. Просто е поднесено по един супер специфичен начин с цел да се покаже неинформираността и манипулироемостта на хората. Ето и
линк от Уикипедия по въпроса.
И докато това е в крайна сметка шега, лошото е, че твърде често методи, много подобни на този, се използват в медиите. Точно чрез тенденциозно показване само на части от истината е създен страхът от ядрената енергетика, да дам само най-близкия за мен пример. И да беше само това... Така че моля бъдещите колеги - уважавайте Истината. Пълната и цяла Истина. Не си позволявайте да се закостенявате в една гледна точка, не позволявайте да ви подвеждат само през една гледна точка!