argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Ъц!  (Прочетена 2465 пъти)

sondata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 284
  • Angels cry and devils lie The world is our stage
    • Локомотив Пловдив - това сме ние!
Ъц!
« -: 13.11.2007, 14:55:43 »

http://news.club.bg/131545.html

Възможно ли е да се пръкне на белия свят и безплатна версия на ХР? И то заради Линукс и некакви китайци  :-D От статията лъха, че е малко вероятно, на мен ми се струва още по-малка вероятността. И все пак, май пингвина започва все по-силно да гъделичка Чичо ви Бил  :-)
Активен

solar_sea

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 79
  • Станислав
    • Блогът ми :)
Re: Ъц!
« Отговор #1 -: 13.11.2007, 16:38:38 »

Надали, поне надали безплатна, То и сега има windows fundamentals for legacy pcs, трябва още малко да го поорежат и ще върви супер на онези машинки.
Виж, reactos е друга история :D
Активен
Станислав Паскалев

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #2 -: 13.11.2007, 20:27:26 »

слабо ги вълнува микрософт линукс ми се струва
Мен лично ако питате слабо ги вълнува каквото и да е: )
лично аз съм тотално изкефен за съжеление от WPF и ще издуха вероятно всякакъв Cross Platform development :( от там и грозни програми за други ос-ки :( грозни ос-ки :( - nо users :(
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #3 -: 13.11.2007, 20:33:18 »

Найденчо, за 'съжеление' Майкрософт слабо се вълнува и от тебе и май това ти е проблема!

Не ги гъделичка Пингвина, а създаването на навици за работа с Линукс в децата! Затова ще пуснат и фрее версия на ХР за тия лаптопи за 100$ (както им се казва на OLPC XO)!
« Последна редакция: 13.11.2007, 20:37:05 от Светослав Енков »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #4 -: 13.11.2007, 22:57:10 »

Найденчо, за 'съжеление' Майкрософт слабо се вълнува и от тебе и май това ти е проблема!

Не ги гъделичка Пингвина, а създаването на навици за работа с Линукс в децата! Затова ще пуснат и фрее версия на ХР за тия лаптопи за 100$ (както им се казва на OLPC XO)!
е ясно е че не ги вълнувам ама не е за съжаление :) за тяхна радост си е: ))
хаха
Активен

Георги Фурнаджиев

• Гост
« Отговор #5 -: 14.11.2007, 04:27:08 »

Един флейм по въпроса - http://photomatt.net/2007/10/20/microsoft-open-source/
Активен

taskata

• Гост
« Отговор #6 -: 15.11.2007, 19:22:07 »

"Ако децата свикнат на Linux, в бъдеще може изобщо да не преминат към Windows."

Тс тс, как ли ще го преживеем това :D
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #7 -: 15.11.2007, 21:49:04 »

Ще го преживеем бе, аз съм програмирал и на руски инженерен програмируем калкулатор с 1024 стъпки и дори още си го пазя!

Линукс се развива все повече и нищо чудно да успее да се наложи след някоя и друга година, нямам нищо против! Майкрософт не ми е бащиния, че да ги оплаквам, а и те все някак ще оцелеят, защото са изроди!!!
Активен

oneomany

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #8 -: 02.12.2007, 10:29:56 »

"Ако децата свикнат на Linux, в бъдеще може изобщо да не преминат към Windows."

Тс тс, как ли ще го преживеем това :D

И на кого си мислиш че му пука за това с какво са свикнали ДЕЦАТА? В момента повечето деца са свикнали да си играят с лего обаче никой не го ползва на работното място ... Не навиците на хората са направили Microsoft това което са, а факта че почти няма индустрия, която да не мисли че Windows им погама да печелят повече пари.

А що се отнася до отношението на Microsoft към *nix на някои от вас може да се струва невероятно, но Microsoft имат линукс лаборатория в която се тестват и изледват около 40 различни версии и се следи прогреса им. И резултата е че не им пука за линукс защото там просто няма никаква заплаха за позицията им. Факта че хората използват компютри за да направят нещо а не само за да ги ползвам няма да се промени скоро. А между Linux и Windows Windows все още е по-продуктивната OS  и тази която има нужда от по-малко администрация. А да не говорим че за Windows има огромно количество софтуер, което означава че най-вероятно ще ти позволи да стигнеш от точка А до точка Б по-бързо от колкото Linux.

Не че ми харесва Windows толкова много, но просто Linux  за мен не е решението на проблемите ми с Windows ... няма и как да бъде при положение, че за да реши един проблем ми създава 2 нови ( поне ).
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278
« Отговор #9 -: 04.12.2007, 09:14:19 »

... Факта че хората използват компютри за да направят нещо а не само за да ги ползвам няма да се промени скоро. А между Linux и Windows Windows все още е по-продуктивната OS  и тази която има нужда от по-малко администрация. А да не говорим че за Windows има огромно количество софтуер, което означава че най-вероятно ще ти позволи да стигнеш от точка А до точка Б по-бързо от колкото Linux.

Не че ми харесва Windows толкова много, но просто Linux  за мен не е решението на проблемите ми с Windows ... няма и как да бъде при положение, че за да реши един проблем ми създава 2 нови ( поне ).

Напълно съм съгласен.  :y:

За много хора използването на компютър е начин да изкарват парите си. И ако ОС е такава, че им отнема от работното време за да ги занимава със себе си... мерси.
Активен

azrod

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #10 -: 23.12.2007, 17:18:20 »

...А да не говорим че за Windows има огромно количество софтуер, което означава че най-вероятно ще ти позволи да стигнеш от точка А до точка Б по-бързо от колкото Linux.

Въпросът е спорен колко е по-бързо с 217861268 включени сървис-а, които "обикновения" потребител не ползва, пък и не знае откъде да си ги изключи. Вярно администрацията е сведена до нула, но това не е признак, че стигаш по-бързо. Вземи за пример Виста - скромно от M$ препоръчват, че ни трябва 4 ГБ рам и всичко ще върви ОК. Какво се зарежда в толкова памет ако не никому непотребни бози?
И аз мисля, че Linux ще продължи да печели позиции и може би липсата на драйвери и нуждата за емулация на игри могат да се окажат спънка. Навикът у хората се изгражда постепенно така, че не се притеснявайте за него :)
Активен

NeshtoSeSluchi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 209
« Отговор #11 -: 23.12.2007, 17:39:43 »

А според теб колко точно бавят тези сървиси? И защо мислиш, че ми е по-лесно да tweak-вам OS-a една седмица вместо да ида и да си купя 4GB RAM (това при положение, че изобщо знам как да я tweak-вам)? И в крайна сметка ако искаш да tweak-ваш ми се струва, че Windows предоставя възможността да си спреш тези сървиси които според теб са толкова ужасни.
Активен
Форум на свободата в ПУ: http://smfc.xaxa.eu

Иван Енев

• Гост
« Отговор #12 -: 23.12.2007, 19:13:27 »

...А да не говорим че за Windows има огромно количество софтуер, което означава че най-вероятно ще ти позволи да стигнеш от точка А до точка Б по-бързо от колкото Linux.

Въпросът е спорен колко е по-бързо с 217861268 включени сървис-а, които "обикновения" потребител не ползва, пък и не знае откъде да си ги изключи. Вярно администрацията е сведена до нула, но това не е признак, че стигаш по-бързо. Вземи за пример Виста - скромно от M$ препоръчват, че ни трябва 4 ГБ рам и всичко ще върви ОК. Какво се зарежда в толкова памет ако не никому непотребни бози?
И аз мисля, че Linux ще продължи да печели позиции и може би липсата на драйвери и нуждата за емулация на игри могат да се окажат спънка. Навикът у хората се изгражда постепенно така, че не се притеснявайте за него :)
120 лв за 4GB RAM или липсата на драйвери е по-голяма спънка според теб?
Активен