argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Куманова  (Прочетена 9172 пъти)

alkaidaa

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
Re: Куманова
« Отговор #20 -: 06.12.2007, 15:44:23 »

galia постчето ти започна да изстива вече....не заслужаваш даже учтичо да ти говорят... а отностно корупцията и това, че си разплаквала ще се проведе разследване. И няма да се обръщам към никакъв инспекторат баща ми е един от водещите съдии в града с него ще се разправяш да те видим колко си отворена. Нямаш срам даже не оставяш хората да пишат собственото си мнение за теб! Сама ще се погубиш да знаеш!!! По-добре си подавай оставката докато му е време. Защото, ако подкупа се окаже верен и това, че си разплаквала студенти е вярно....вземи се запонай със закона какво те очаква! Срамувам се, че имам такава инспекторка  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #21 -: 06.12.2007, 15:48:44 »

Ок, Ivan_Ivan. Напълно споделям казаното от теб. Аз не казвам, че някой е крив или прав в случая. Основната ми цел беше да изкажа мнението си, че всеки си натиска парцалите, че смисъл от анонимно мрънкане няма, защото то не промения положението по никакъв начин. Това е един вид търсене на съчувствие. Ок, всеки има проблеми и се е сблъсквал с не до там любезна администрация, но от съжаление от други в подобно положение полза няма.

Целта ми е да подтикна студентите към повече инициативност, към изоставяне на модела за пораженчески дух и непукизъм. Ако не се вземат мерки от прекия шеф, ще се стигне до декан, от там до ректор. А ако наистина има голям проблем и се надигнат цял факултет студенти съмнява ме да не се вземат някакви мерки.

И още нещо в подкрепа на инспекторите. За нашата инспекторка на Юридически факултет също са се изказвали доста студенти не до там ласкаво. Но аз съм била свидетел на това нейно "грубо" отношение. Никой не се съобразява, че цял факултет й висне над глават и безброй студенти. Правят хиляда неща за максимално кратко време, пишат на ръка като побъркани, вкарват данните в системата, дават справки, пишат уверения, издават документи и още куп неща. И това всичко за една мизерна заплата. В същото време поне по 2 пъти на час им се звъни по телефона от студент, който си е от същия град (ако не е от Пловдив ок, извинен е), за да пита дали са му излезнали оценките, колко има, а ако може и на приятелите си да разбере резултата от изпита. Отделно през деня постоянно влизат студенти, които задават въпроси, които са първо повече от малоумни и второ, ако си напрегнат зрителните органи щеразберат, че инфото, заради което безпокоят инспекторката и й губят времето, всъщност е изнесено на таблото... ама кой да погледне... И такива ми ти работи.

Затова не вземам страна. Понякога и безброй мрънкания за мен лично не са аргумент, за да приема, че действително има проблем. Затова и единственият начин си остава жалба, респективно доклат. А и колкото и неефективна да е тази система за защита, все пак понякога работи. Така, че не се знае в случая дали няма да проработи и за тези студенти ;).
Активен

Стефан Николов

• Глобален Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
  • lowstef
    • Блогчето ми
« Отговор #22 -: 06.12.2007, 16:18:26 »

Има и "лоши" инспектори (те май са само инспекторки, ама карай). Има и "готини". И аз съм се чудел колко е малко приемното им време и все още смятам, че в определени ключови периоди (кандидатстването за стипендии, записванията) трябва да се увеличи. Но те наистина имат много работа. И е нормално понякога да изпушват. А в същото време има студенти, които наистина ги занимават с глупости, задават тъпи въпроси и т.н.

Анонимния сигнал за корупция е малко като оная приказка с със сестрата-курва дето човека всъщност нямал сестра, ама нали "един човек каза, че я познавал и била голяма курва". Спомням си една ситуация от КСК 2007, когато някой си (анонимен, разбира се), тръгна да цитира разни неща, че някакви момиче било имало ниска оценка, а било прието, пък не знам какво си, пък тя била манекенка с дълги крака и била правила не знам какво си с не знам кой си за да влезе. А то какво се оказа - имало техническа грешка при нанасянето на оценката в базата данни, момчието отишло да си види работата, имало късмет да хване грешката, всичко било коригирано, само на сайта още излизала от старата база данни грешната по-ниска оценка. Накрая се дигна много шум точно за нищо, ама нали - "Корупция, братя, с доказателства и всичко". Корупция, ама друг път :finger:

В конкретния случай не мога нищо да кажа. Кой прав, кой крив - има си начини да се изясни, и не става по форум. Не става и с баща-съдия. А изпълнения "Ти знаеш ли тате кой е?" са ми страшно противни...
Активен
Физически Факултет

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #23 -: 06.12.2007, 18:48:13 »

galia постчето ти започна да изстива вече....не заслужаваш даже учтичо да ти говорят... а отностно корупцията и това, че си разплаквала ще се проведе разследване.

Като не заслужава според теб, просто не й говори. И какво разследване ще се проведе, като не сте иницирали такова по канален ред?! Жалко, че имаш юрист в семейството, а даже не знаеш как започва едно разследване...  :-X

И няма да се обръщам към никакъв инспекторат баща ми е един от водещите съдии в града с него ще се разправяш да те видим колко си отворена.

Вижда се колко си отворена. Меко казано съм възмутена от грандоманщината ти и от наивно детския ти маниер. Това баща ти кой е в случая няма никакво значение. Даже и да се възбуди някакво производство срещу инспекторката, то надали баща ти ще бъде замесен. Поне не в качеството му на съдия. Вярно е, че си е за гордост, че баща ти е еди кой си велик съдия, но не използвай този факт, за да се перчиш и да използваш гърбя му, защото го злепоставяш. Жалко за него, че не е успял да те възпита като хората.

Нямаш срам даже не оставяш хората да пишат собственото си мнение за теб! Сама ще се погубиш да знаеш!!! По-добре си подавай оставката докато му е време. Защото, ако подкупа се окаже верен и това, че си разплаквала студенти е вярно....вземи се запонай със закона какво те очаква!

Защо да няма срам?! Както виждам дискусията си върви и женицата не се опитва по никакъв начин да я  прекрати. Това, че се е включила и то само с един единствен пост, за да ви каже как да си потърсите правата, вместо само да мрънкате като разглезени хлапета и да сочите с пръст кои са родителите ви, само й прави чест. Като гледам и ти не си сигурна, че този подкуп е достоверен и че наистина има такъв. А като виждам колко разбираш от закони направо ми се доплаква. Отново жалко, че имаш юрист в семейството си, а не знаеш елементарни неща. В това да не знаеш няма нищо лошо. Лошо е само да изтъкваш незнанието си като знание, както в твоя случай.

Нямам думи просто  :-X
Активен

alkaidaa

• Неактивен Неактивен
« Отговор #24 -: 06.12.2007, 23:09:03 »

Kelli_Mutu  ти какво завижваш на положението в което съм ли? Моля те много съжалявам да не се обиждаме. Искам да ти обясня, че това което предлага Куманова пред нейния шеф ала-бала да се видим са пълни глупости! То е ясно, че тя е поставена там и то може би от същия този човек когото има предвид Куманова. Може и да не съм запозната със законите, но си знам правата. Жалбата вече в внесена и до дни тя ще бъде отстранена от поста си. И не се хваля с бащата си, защото до сега бях премълчавала някои неща, но чашката започна да прелива вече. Да се маха щом не я харесват  :no:
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #25 -: 06.12.2007, 23:42:05 »

Нито завиждам, нито се заяждам. Още по-малко заемам нечия страна. Просто казах, че когато нямате доверия да поставите въпроса пред прекия началник, може да го направите пред по-горестоящ спрямо него, та ако ще и Ректорът да е.
Щом сте пуснали жалбата това вече е интересно. Въобще цялата тази история мисля, че ще е много полезна на студенти, които са недовони от нещо и ще ги подтикне да си защитават правата, когато има нарушение спрямо същите.
Ще се радвам, ако споделяте инфо относно движението на нещата. Този проблем е доста интересен и според мен вълнува служители и студенти не само във Филологическия факултет, но и извън него.
Активен

sirobnik

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #26 -: 06.12.2007, 23:43:04 »

Да се маха щом не я харесват  :no:
Виждам , че цели 9 човека са  "За"  това Куманова да се махне / от 14 анкетирани/ " ЯКО"!!!
Чакайте да видя кои бяха те ! Ааааа да ! Ал кайди и разни други .../ все представители на хуманитарни организации /.
Аз не вярвам Куманова да е взела от накой подкуп или да е направила нещо подобно ...
За шест години в университета не съм имал проблеми с нея ...
Може не винаги да се усмихва , но си върши работата ...
Предлагам първо критиците да огледат себе си  и , ако са безгрешни и перфектни , тогава да си позволяват такива остри забележки ...
Активен
В великодушии геройство состоит , а без него оно имеет ложный смысл...

stelencetooo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #27 -: 07.12.2007, 00:01:09 »

Гласувах за отстраняването! Един инспектор:
1) Трябва да е учтив
2)Приветлив
3)Поне да се прави че се усмихва
А при нея се наблюдават точно обратните качества. Веднъж се осмели даже и да ме изгони от кабинета й, но аз много не се засягам. Ясно е дошло време всеки да си кажи мнението и аз съм твърдо против нея!
Активен

alkaidaa

• Неактивен Неактивен
« Отговор #28 -: 09.12.2007, 18:09:11 »

Съгласен съм със стеленцето! Точно това трябва да е примера за добър инспектор не като тази Куманова!
Активен

alkaidaa

• Неактивен Неактивен
« Отговор #29 -: 09.12.2007, 18:11:10 »

Драги колеги имаме повод да поливаме събитието за което толкова многос се борихме и чакахме този момент. Куманова вече е изгонена от работа! Урааааа  :bravo: все пак имало човечни хора на тоя свят. Такива като нея да ходят да орат нивата и да я видим къде и пред кого ще си прави фасоните сега  :rock:  :-*
Активен

LIA_KI

• Неактивен Неактивен
« Отговор #30 -: 10.12.2007, 14:08:15 »

Абе голега, ти сигурен ли си в това, което пишеш, щото ако не е вярно лошо ти се пише.Все пак не може да се говори без доказателства за нещо.
Активен

AALLYY

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
« Отговор #31 -: 13.12.2007, 14:34:40 »

alkaidaa.  за съжаление трябва да те разочаровам, вчера бях при Куманова и тя все още е на работа, но може би си е взела поука и е започнала да се държи по мило със студентите и да се усмихва. По-любезна е и не вика!
Активен

FlexFit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 124
« Отговор #32 -: 15.12.2007, 13:54:44 »

alkaidaa явно трърдението ти се оказа грешно. Няколко души ми се обадиха лично и ми казаха, че имало напредаък при Куманова, което може само да ме радва. Самия аз скоро ми се наложи да отида при нея и какво да ви кажа явно си е взела поука от нашите оплаквания. Просто от името на студентите я молим  да ни разбира. Ние също като нея понякога сме много изнервени и я разбираме искаме и тя да ни разбира и да ни дава подобаващо уважение. Това е от мен мисля анкетата за завършена! Благодаря на всички взели участие в нея. Пожелавам ви весело изкарване на предстоящите праздници!!!!  :beer:  :beer:  :beer:
« Последна редакция: 15.12.2007, 13:57:02 от FlexFit »
Активен

imvera

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107
« Отговор #33 -: 18.12.2007, 19:24:08 »

Струва ми се ,че никога няма да намеря оправдание за проявата на злост,особено когато е така вандалски демонстрирана от млади хора.Проблемът ще изчезне от само себе си в момента,в който съумеем да се поставим на мястото на другия човек-в дадения случай,а и по принцип.Галя Куманова е и мой инспектор.Държа да ви кажа,че когато и да ми се е налагало да направя някаква справка,винаги се е отнасяла адекватно,професионално и с разбиране.
Активен

va_l4_e 85

• Неактивен Неактивен
« Отговор #34 -: 20.07.2008, 18:50:38 »

сега нали нищо не зависи от нея,какво значение има дали ще остане или не 8-)
« Последна редакция: 21.07.2008, 11:24:42 от Kelli_Mutu™ »
Активен

Babygirl

• Неактивен Неактивен
« Отговор #35 -: 02.08.2008, 20:11:17 »

Напълно съм съгласна с автора на темата, че инспекторът е много важна фигура!!!!! И съм още по-съгласна, че Куманова трябва да бъде отстранена!!!!!!! Като се започне с отвратителното и отношение към нас и се завърши с това, че вместо да помага тя (имам чувството умишлено) пречи на студентсвото ни:))) МАХНЕТЕ Я -  С ДВЕ РЪЦЕ!!!!!! :rock:
Активен

FlexFit

• Неактивен Неактивен
« Отговор #36 -: 03.08.2008, 18:48:14 »

Въпреки разкритията за конспирация и взимането на подкупи тя остана на работа, но тъй като има доста утвърдени позиции както разбрах, взеха решение да сложат при нея друга помощничка. Която да ви кажа честно е доста по учтива от Куманова. Самата Куманова си е взела поуки от оплакванията спрямо нея и уж се държи по учтиво и вежливо със студентите. Не е лъжа, че гледат бързо да им свърши работния ден и да се махат. Това личи и по начина по който работи със студентите. Тя е интелигентна жена и мисля, че ще извлече позитиви от всичко това и ще стане най-голямата  :bravo:
Активен

FlexFit

• Неактивен Неактивен
« Отговор #37 -: 05.09.2008, 18:55:02 »

Галеее взимай се в ръце и започни да работиш с желание, защотото скоро ще потекат жалби кам МОН. Тогава тежко ти... Или ще работиш или си ходи това е!
Активен

joro.vin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 142
    • http://managerteams.com/
« Отговор #38 -: 15.09.2008, 15:22:18 »

Здравейте на всички и аз като вас не я харесвам особенно много,но мога да кажа,че в последно време е станала много мила,учтива и се усмихва,така че не се знае,защо се е държала така може би е имала някакви проблеми...нека и дадем последен шанс все пак всеки има право на това!Не мислите ли?
Активен

viktor75bg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Куманова
« Отговор #39 -: 20.06.2010, 21:57:22 »

Последно време  съм доволен от  госпожа Куманова. Повече и отива , когато е усмихната.
« Последна редакция: 20.06.2010, 22:02:55 от viktor75bg »
Активен