Ок, Ivan_Ivan. Напълно споделям казаното от теб. Аз не казвам, че някой е крив или прав в случая. Основната ми цел беше да изкажа мнението си, че всеки си натиска парцалите, че смисъл от анонимно мрънкане няма, защото то не промения положението по никакъв начин. Това е един вид търсене на съчувствие. Ок, всеки има проблеми и се е сблъсквал с не до там любезна администрация, но от съжаление от други в подобно положение полза няма.
Целта ми е да подтикна студентите към повече инициативност, към изоставяне на модела за пораженчески дух и непукизъм. Ако не се вземат мерки от прекия шеф, ще се стигне до декан, от там до ректор. А ако наистина има голям проблем и се надигнат цял факултет студенти съмнява ме да не се вземат някакви мерки.
И още нещо в подкрепа на инспекторите. За нашата инспекторка на Юридически факултет също са се изказвали доста студенти не до там ласкаво. Но аз съм била свидетел на това нейно "грубо" отношение. Никой не се съобразява, че цял факултет й висне над глават и безброй студенти. Правят хиляда неща за максимално кратко време, пишат на ръка като побъркани, вкарват данните в системата, дават справки, пишат уверения, издават документи и още куп неща. И това всичко за една мизерна заплата. В същото време поне по 2 пъти на час им се звъни по телефона от студент, който си е от същия град (ако не е от Пловдив ок, извинен е), за да пита дали са му излезнали оценките, колко има, а ако може и на приятелите си да разбере резултата от изпита. Отделно през деня постоянно влизат студенти, които задават въпроси, които са първо повече от малоумни и второ, ако си напрегнат зрителните органи щеразберат, че инфото, заради което безпокоят инспекторката и й губят времето, всъщност е изнесено на таблото... ама кой да погледне... И такива ми ти работи.
Затова не вземам страна. Понякога и безброй мрънкания за мен лично не са аргумент, за да приема, че действително има проблем. Затова и единственият начин си остава жалба, респективно доклат. А и колкото и неефективна да е тази система за защита, все пак понякога работи. Така, че не се знае в случая дали няма да проработи и за тези студенти ;).