argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За промоцията на випуск 2005  (Прочетена 9672 пъти)

Nikolay Manchev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 185
    • http://www.manchev.org
За промоцията на випуск 2005
« -: 05.11.2005, 17:31:44 »

Такааааа... Да споделя виждането за тазгодишната промоция, този път като страничен наблюдател.

Не знам защо, но този път повече ми хареса в сравнение с предишния. Програмата беше по-разнообразна и интересно направена. По мои спомени преди танците бяха малко в повече. Също така идеята с климатизацията беше страхотна - миналия път беше яко жега.

Също така все повече и по-сериозни фирми помагат за събитието, което е похвално. Единствено съжалявам, че и аз не успях да организирам нищо в тая връзка.

В допълнение - присъствието на официални лица от тоя ранг беше страхотно хрумване. Така и медийното покритие ще е на ниво!

Сега малко градивна критика: Миналия път имаше проблеми с озвучаването, тоя път пак така. Що не се пробват тия работи като хората предварително? Също така, като беше и логото на Sciant там, защо никой не дойде от тях да каже две думи. Мусала казаха за 3-имата си служители от ФМИ, а аз за в Sciant мога без замисляне да изброя поименно поне 10, а иначе сигурно са 20 и повече! Да им се направи забележка за догодина  :-D

По повод на подаръците - адмирации за OBS. Design Patterns е най-ценният подарък, който може да се направи на всеки информатик! Много сериозно и правилно мисли някой в тази компания  :-) В тая връзка, как ги не беше срам от InfoGuard да подаряват на бакалаври по информатика Word 2000 Step by Step? Е това си беше жива излагация  :-D

Между другото, репликата за магарето докторант още си я превъртам на ум и не мога да разбера дали трябваше да е смешно или обидно, но при всички случаи беше неподходящо.

Между другото, страшно се изкефих на Асен Рахнев, който си криеше цигарата под тогата като трябваше да се снима! Страшен номер и ако пушех щях и аз да почна да го прилагам - много яко  :-D

Като завършек, да кажа на всички че миналата седмица бях на официалното откриване на учебната година на ФМИ в СУ. Всички да знаете - бях втрещен! Имаше не повече от 30 (точно така) души в една тъмна аудитория, пред която двама - трима преподаватели казаха по някоя надъхваща дума и толкоз - без озвучаване, без музика, без украса, без емоции. Сравнено с днешния ден - на светлинни години сме пред тях, така че да не им даваме по никакъв начин да стопяват разликата в преднината  :-D
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 739
  • изпратете ми анонимно пари в плик :)
    • www.myspace.com/teerexx
Re: За промоцията на випуск 2005
« Отговор #1 -: 06.11.2005, 00:28:41 »

Сега малко градивна критика: Миналия път имаше проблеми с озвучаването, тоя път пак така. Що не се пробват тия работи като хората предварително?
Аз останах с впечатление, че ги пробваха и бачкаха достатъчно дълго време, че да нямаме съмнения, че ще се издънят, ама нали знаеш Мърфи какво е казал :)
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #2 -: 06.11.2005, 01:44:44 »

Този път като пряк наблюдател пък бях донякъде разочарован от водещата. Всеки път когато трябваше да спомене името на университета, факултета или кой випуск сме запецваше и добре, че имаше на екрана в паузите всичко това написано, иначе докато се сети кои сме и тя какво прави тук щеше да мине мнооого време.
Иначе програмата и замисъла като цяло бяха страхотни. Лично на мен ми хареса всичко. Благодаря на цялата организация и най-вече на Декана на ФМИ и колегите, които са вложили много усилия това изживяване да бъде страхотно.
Що се отнася до OBS, няма да изказвам мнение за команията, но наистина съм им много благодарен за страхотния подарък, а именно Design Patterns. А и книжките от MicroSoft са също страхотни.
Спред мен репликата за магарето докторант би трябвало да се тълкува, че и от най-тъпия може да направят интелигентен човек, но наистина казано по този начин звучи доста двусмислено. Все пак беше забавно  :wink:
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #3 -: 06.11.2005, 10:52:20 »

И аз имам критика - трябваше да дадат книги на повече хора  :-(

Нищо - догодина пак!

Иначе като цяло беше добре, само мисля, че водещата трябва ако не да се смени, то поне да не бълва песни от 50-те, 60-те и 70-те, а нещо по-съвременно, все пак сме по на 22 - 25 години.
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #4 -: 06.11.2005, 13:21:39 »

Иначе като цяло беше добре, само мисля, че водещата трябва ако не да се смени, то поне да не бълва песни от 50-те, 60-те и 70-те, а нещо по-съвременно, все пак сме по на 22 - 25 години.

И какво според теб трябваше да БЪЛВА??? Някакви маанета :x А какво е съвременната музика изобщо замислял ли си се... :? В момента едно 70% е стари песни с нов стил. Дори и музиката не си правят труда да променят. Само барабаните държат т.нар. съвременен ритъм. Това говори лошо за изпълнителите, но след като актьори без никакво музикално образование пропяха какво се очудвам...
На мен лично ми хареса музикалната програма. Но какво да коментирам пак...? Вече съм казал мнението си по-горе.
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 06.11.2005, 18:17:57 »

И какво според теб трябваше да БЪЛВА??? Някакви маанета :x А какво е съвременната музика изобщо замислял ли си се... :? В момента едно 70% е стари песни с нов стил. Дори и музиката не си правят труда да променят. Само барабаните държат т.нар. съвременен ритъм. Това говори лошо за изпълнителите, но след като актьори без никакво музикално образование пропяха какво се очудвам...
На мен лично ми хареса музикалната програма. Но какво да коментирам пак...? Вече съм казал мнението си по-горе.

Ако може да отбележа, че актьорите имат (и то доста) часове по музика, така че не са съвсем без образование. Даже на кандидатстудентския им изпит трябва да пееш.
Активен

Dendroid

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 49
« Отговор #6 -: 07.11.2005, 00:13:49 »

Аз не знам..не мога да критикувам защото не знам какво е било друга година тъй като съм 1 курс :) но иначе си купих една червена тениска (докато се обарна и свършиха сините :( много гадно) и падче за мишката.. много яко :) нека да спонсорираме малко университета де.. но иначе като отидох в първа аудитория всичко беше препълнено и трябваше да стоя на стълбите сред другите родители, познати или просто студенти и нищо да не видя и затова реших да се прибера.. само това не ми хареса, че просто аудиторията се оказа малка да побере всички гости макар и опитите на организаторите да носят столове, защото постоянно се носека столове от други стаи. Все пак си е готино нещо завърпването а особено купона след него :0 хехе айде честито на всички, които са взели дипломи и дано и ние да вземем :)
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #7 -: 07.11.2005, 10:01:01 »

Ще напиша впечатленията си накратко, после може по-подробно.
- изкефих се на гостите, супер - държаха речи, само що като дойде ред да ми дават дипломата се бяха изнизали почти всичките? Дойдоха да ги снимат телевизиите или какво? Дойдоха след това в Интернет кафето, затова браво! Но някак си ми се стори, че главно бяха дошли да ги снимат телевизиите и айде. Като са дошли поне да бяха уважили абсолвентите.
- същото и с връчване на дипломите - след като слушах ниското ниво на една водеща и изпълнителка може би 2 часа как не се намери един час за нормално връчване на дипломите, а трябваше едва ли не да тичаме. Аз дойдох да си получа дипломата и исках да бъда уважен поне при получаването , не се почувствах така - така беше с всички. Не може псевдоизпълнителка да ме занимава с песните си толкова време, а на пълни отличници (не визирам мен, а Пламен от магистрите например) да се отдели по 10 (десет) секунди.
- хубава идея с Галилеевата клетва, ама какъв беше този текст? Влизал съм в редиците на интелигенцията? Ако някои "влязоха" в събота там, тяхна си работа. Няма да се изказвам по-рязко, за да не се засегне някой новоизлюпен интелигент, но самият израз е съшит с бели конци и по-голямо клише едва ли може да има. Аз такава клетва не съм полагал...
- браво на колегите, че са им дали "Design Patterns", аз се кефя че не бях сред тези с жълтите кантове, чисто сините шалчета бяха по-готини :). Но защо не се и обели дума в университета за "Design Patterns"?
- това, че мъжът на Роси Русева я е свялал с определена песен не означава автоматично, че съм я чувал. Призивът "Може и да пеете" на този фон беше някак не на място. Останалите и песни бяха от сорта, а "I will survive" - "Ще оживея" в превод на изпълнителката -  ме заби тотално; харесаха ми фолклорните изяви обаче
- моите уважения към Петър Събев, но нямаше нужда толкова да се натяга пред работодателите си - какви са тея магнитни карти, какви са тези лъскави офиси, ние да не живеем с кокошките насело в кокошарника, че трябва да се бием по гърдите за това?
- нямаше организация да си направим една нормална обща снимка отвън, но какво да се прави
- купонът след официалната церемония не беше никак лош

Мога да пиша още и още, но ще продължа след като и други хора си споделят мненията :).
« Последна редакция: 07.11.2005, 10:05:57 от VooDooMaN »
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #8 -: 07.11.2005, 10:20:12 »

Цитат
- нямаше организация да си направим една нормална обща снимка отвън, но какво да се прави
Виж за това съм напълно съгласен. Сред цялата тази лудница и желанието да обърна внимание на гостите си изпуснах т.нар. обща снимка. Е какво пък... няма да ме има в следващия календар. Не че някой го е*е за това. Както казва един колега "Какво ще разказвам аз на внуците си...". Ако трябва да го перефразирам тогава внуците ми ще викат "А, ето го дядо..." :lol: Радвам се че се снимах с хората на, които държа. Фенове, благодаря че отделихте малко време и за мен. Все пак това са за мен е много ценен спомен.
Що се отнася до купона в Интернет кафето... обещах да мина поне от там, но предпочитам работата преди всичко, така че е мога да коментирам. Не ми хареса това, че в толкова малко място бяха събрани много хора и беше адски задимено. Иначе много се изкефих, че DJ-я пусна докато бях там AC/DC. какво като съм на 24 г.? Още ме кефи тяхната музика.
Активен

batpets

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
« Отговор #9 -: 07.11.2005, 10:45:51 »

Съгласен съм с VooDooMaN че след като връчиха дипломите на отличниците и мина паузата за снимка после някак си искаха да претупат всичко, повечето от официалните ги нямаше и едва ли не бързаха да ходят да се черпят.
 Иначе програмата с танците ми хареса  и речите не бяха лоши.
Надявам се догодина да бъде още по добре
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 07.11.2005, 10:54:52 »

Иначе много се изкефих, че DJ-я пусна докато бях там AC/DC. какво като съм на 24 г.?
аз бих казал "какво като съм само на 24"  :-D :-)
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #11 -: 07.11.2005, 11:05:39 »

Това го казах във връзка с изказването за съвременна музика, понеже Thunderstruck на AC/DC е от албума The Razor's Edge, който пък съответно е от 1990г. Тогава тепърва се зарибявах с Iron Maiden и Metallica.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #12 -: 07.11.2005, 11:33:26 »

Промоцията беше добре хареса ми че имаше повече представители от спонсорите и официални гости.:)обаче не ми хареса че доло на изпращането алкохола свърши доста бързо :П за няма и 15минути ... миналата година в 8 чеса да идеш и да искаш ракия пак имаше а и се продаваше бира и до 11. :(
не че алкохола е всичко ама .. :+) имаше сумати кола и спраит апак нямаше водка или ракия :+( тз.

та драги колеги ( тия дето завършваме догодина ) викам за всеки случаи да си направим backup с 7-8 кашона :)

иначе гледам че има хора дето се оплакват че официалните гости са се махнали след раздаване на дипломите и след песните и прочие ами замислете се трябваше да стоят и да слушат как раздават на 200 човека дипломите и как ги викат име по име ? не че нещо ама и на вас би ви било тъпо .
п.п. а и миналата година също след раздаване на дипломите на отличниците много от официалните гости се изнесоха.

п.п. а ве тази книжка Design Patterns не че съм я чел ама не е ли превод от книга от 95та година ? знам че вероятно няма нищо по ново на българския пазар просто питам дали оригинала е от тогава.
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #13 -: 07.11.2005, 11:45:54 »

п.п. а ве тази книжка Design Patterns не че съм я чел ама не е ли превод от книга от 95та година ? знам че вероятно няма нищо по ново на българския пазар просто питам дали оригинала е от тогава.
Фен,
незнам защо, но на теб всяко заглавие все ти прилича на някое по-старо. Оригиналът е от November, 1997 и не мисля, че има по-ранен аналог. Ако аз напиша книга тогава на коя ще ти прилича...?  :?
Що се отнася до алкохола... не харесвам вино и ракия, така че No comment...
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #14 -: 07.11.2005, 11:56:04 »

JOKe, виж сега - официалната промоция е свързана с връчване на дипломите, това е главното нещо. Или греша?
Ако знаех, че ще е така да ми бяха дали дипломата и да си ходя, защо да слушам разни изказвания, някои от които и неадекватни - за БАН и магаретата може да е вярно, за ФМИ надявам се да не е.
Но ясно - за някои хора е по-голяма гордост да им говори министър и заместник-министър отколкото да им дадат дипломата.
По същата логика да бяхме влезли след музикалната програма и изказванията щото не ни касаят.
Някак тъпо.

Що се отнася до DJ-a и радостта, че е пускал AC/DC - супер.
Що обаче не искаше да пуска чалга не разбрах, като голяма част от хората имаха настроение да я слушат?
Метъл форевър, ама като се събират повечко хора е редно да се пуска по-разнообразна музика.
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #15 -: 07.11.2005, 11:58:26 »

Да уточним -
Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software
by Erich Gamma, Richard Helm, Ralph Johnson, John Vlissides
Publisher: Addison-Wesley Professional; 1st edition (January 15, 1995)

Все пак ме съмнява да дават точно нея, примерите вътре са на Smalltalk  ако не се лъжа,  има десетки книги по темата и то доста добри.
Активен

Phyz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
« Отговор #16 -: 07.11.2005, 12:23:36 »

Примерите са основно на C++ и само 1-2 от тях са на Smalltalk. А и примерите не са основното в книгата. Можеха спокойно да ги разкарат и тя щеше да си е също толкова полезна. М/у другото това е книгата която ме светна за ОО програмиране.
VooDooMaN това е класика и честно казано аз не съм виждал друга IT книга от преди 10 години, която да е толкова актуална в момента.
Активен
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.
Whatever is said in Latin sounds profound.

OpenBSD

• Гост
« Отговор #17 -: 07.11.2005, 12:28:56 »

Що обаче не искаше да пуска чалга не разбрах, като голяма част от хората имаха настроение да я слушат?
Вероятно поради причината, че оригиналът на Гръцки или Сръбски звучи по-добре. А те за мен не влизат в стила чалга. Съжалявам но имах работа и не съм стоял до края. Може би ако беше пуснал HammerFall или CANS, щях да се замисля да се позабавлявам поне час. E, според един колега това са комерсиални групи, съдейки по това, че копирали Manowar с шоуто на сцена. А тогава какво да кажем за Cradle of Filth, които имат даже и стриптизьорки на сцената... ааа искам да кажа танцьорки, но като ги гледаш много разлика няма... Е, въпрос на лично мнение. Все пак последното е offtopic, понеже не е  по темата и няма да го коментирам повече.
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #18 -: 07.11.2005, 12:40:34 »

О да, забравих че всички, които влизат във форума слушат метъл или пънк...
Извинете.
Все пак тази музика е неподходяща за масови забавления в днешно време - справка баровете в страната.

@Phyz - не казвам че е лоша, най-малкото не съм я чел за да го твърдя, просто смятам че за 10 години би трябвало да са излезнали доста подобрени версии :). Аз лично съм чел една на Eckel и не беше лоша.
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 07.11.2005, 13:06:59 »

хаха вие чувате ли се? HammerFall, Cradle of Filth на парти в България :) Не че ще ме уплашат, нито ще ми стане неприятно да ги слушам, ама това определено не е масова музика :) Аз също не претендирам догодина като завършвам аз да ми пускат Autechre, Amon Tobin, AFX... просто не върви :)
Активен