argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: ИЗБИРАЕМИ ДИСЦИПЛИНИ ВЪВ ФМИ ЗА ЗИМНИЯ ТРИМЕСТЪР 2005/06  (Прочетена 5066 пъти)

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335

Записване за избираеми дисциплини - Зимен триместър, 2005/06

http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg326.htm
« Последна редакция: 20.11.2005, 00:45:39 от mircho »
Активен

prestor

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 62

Възможно ли е студенти от първи курс да се запишат на някоя от следните дисциплини?
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен

Ибираема дисциплина от обявения списък за даден триместър може да се запише и от студенти, за които по учебен план за въпросния триместър не е предвидено задължително да изучават избираема дисциплина. Това обаче е възможно само, ако за съответната дисциплина има останали свободни места до началото на триместъра, в който ще се изучава дисциплината. За целта при започване на триместъра е необходимо да се подаде молба до декана и той определя дали искането е възможно да се удоволетвори.
Активен

OpenBSD

• Гост

Възможно ли е студенти от първи курс да се запишат на някоя от следните дисциплини?
Според мен дори и да не няма свободни места, нищо не пречи със съгласието на преподавателя да посещаваш избраната от теб дисциплина стига да имаш интерес. Това, че няма да ти се пише като оценка не трябва да те вълнува ако искаш да научиш нещо повече. Например на мен ми харесват някои от дисциплините и стига да мога ще ги посещавам, а до колкото разбирам тези дисциплини касаят само бакалаврите, но не и магистрите. Все пак не сме бележкарчета, че и за едната оценка да пропуснем да научим нещо интересно и полезно. :lol:
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278

OpenBSD харесва ми интересът ти към избираемите дисциплини, които не са предназначени за твоят курс. Похвално е! Браво!

Обаче стига си лъгал prestor! Kога смяташ да започнеш да посещаваш лекциите, предвидени в учебната програма за твоя курс?
Активен

OpenBSD

• Гост

Това е сложен въпрос. Като се има на предвид, че те са петък, цял ден, а аз не мога да отделя толкова време, понеже съм на работа... верояността да присъствам е много малка  :-( За 2-3 часа не би представлявало иначе проблем. Все пак програмата не е съобразена напълно с работещите студенти както е посочено в сайта на ФМИ, но не е мястото тук да дискутираме това.
« Последна редакция: 12.11.2005, 23:40:48 от OpenBSD »
Активен

Genrih

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25

Здравейте колеги!
Като гледам имате доста хубави курсове, а и докато не са нещо задълбочено, но са доста интересни.
2 mircho: това всички ли спецкурсове които се предлагат в Пловдив?

mircho

• Неактивен Неактивен

mircho: това всички ли спецкурсове които се предлагат в Пловдив?

Здраствуй, Генадий!
Това са избираемите дисциплини за Зимния триместър. Очакват се оферти и за факултативни курсове, включително и руски:). В сайта на ФМИ на ПУ (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu/izbiraemi.htm) може да видиш предлаганите избираеми дисциплини през последните 6 години по триместри.
Как е в Шуменския университет?
Активен

ScherZ

• Гост

Доста интересни дисциплини.... аз също съм 1-ви курс и едва ли по  курса който желая да се запиша(Основи на Линукс) ще останат свободни места... особено след като са само 4 избираеми информатики.... но имам желание да го посещавам, така че не ми пречи това че няма да съм записана... вече съм говорила с преподавателя той няма против да посещавам и така....:) Хубаво е човек  да посещава такива неща още от първи курс, защото някак си ентусиазмът му е най-голям  тогава поне така си мисля ... и така съдя за себе си... и си мисля че трябва да има Избираеми още от първи курс... принципно не от първи триместър но да речем последния няма да е лошо да се добави един :) .... Няма да повдигам въпросът за повечето информатики.... че....:)
Активен

Genrih

• Неактивен Неактивен

mircho: това всички ли спецкурсове които се предлагат в Пловдив?

Здраствуй, Генадий!
Това са избираемите дисциплини за Зимния триместър. Очакват се оферти и за факултативни курсове, включително и руски:). В сайта на ФМИ на ПУ (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu/izbiraemi.htm) може да видиш предлаганите избираеми дисциплини през последните 6 години по триместри.
Здравейте!
ЕЕЕ "Геометрични модели на Вселената " направо ме разбива  :-o Това да се събере в един курс, а пък и най-вече да има студенти, които ще разберат.
Например "Тензор на гравитацията. Обобщени уравнения на Айнщайн..."  някои хора от научна степен не ги проумяват тези неща, защото наистина не са като линейни системи от n*n   :-D ... Доколкото знам дори в МГУ не го учат, събрано в една дисциплина, студенти от курс по-малък от  V. Направо заплашвате студенти още от начало :-D

Цитат
Как е в Шуменския университет?
И ние си имаме разбира се. Ето някои от тях:
  • Редове и преобразувание на Фурие
  • Вариационно смятане
  • (и двата ги чете  доц. Р.Леви, и се радвам че слушах първия от тях )
  • Oбща топология
  • Функционален анализ
и други...
А! Факултатив по руски е много правилен и тактичен ход :-) поради известни причини. Това не го очаквах.Браво!!(разбира се ако имате и английски ! ) Има много руски математически форуми (което не мога да кажа за съжаление за България), където общуването сигурно е по-полезно от това на живо  :-)  .  А и в библиотеките основния фонд е руски.
« Последна редакция: 14.11.2005, 04:13:51 от Genrih »
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен

Ибираема дисциплина от обявения списък за даден триместър може да се запише и от студенти, за които по учебен план за въпросния триместър не е предвидено задължително да изучават избираема дисциплина. Това обаче е възможно само, ако за съответната дисциплина има останали свободни места до началото на триместъра, в който ще се изучава дисциплината. За целта при започване на триместъра е необходимо да се подаде молба до декана и той определя дали искането е възможно да се удоволетвори.

Добавям: Специално за избираемата дисциплина  "Алгоритми и програми" могат да се записват студенти и от курсове, които нямат по учебен план избираема дисциплина (включително и от I курс), ако тези студенти умеят да програмират и желаят да се готвят за участие в някой от отборите за студентските турнири по програмиране. За целта трябва да се явят на 17.11.05 в 12:00 ч. в кабинет 545, за да бъдат евентуално одобрени.
Активен

Bate_Borko

• Гост

А може ли за нея да се запишат и студенти, които вече са я изкарали?  :evil:
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен

А може ли за нея да се запишат и студенти, които вече са я изкарали?  :evil:
Разбира се, че може - това зависи от преподавателите, които водят дисциплината (ако има места и пр.), но няма да се впише в дипломата за 2-ри път  :|.
Активен

Genrih

• Неактивен Неактивен

Исках да попитам дали е вярно моето предположение за дисциплина "Геометрични модели на Вселената" ?:
няма ли  в края на конспекта да се докаже ето това 

:-D :-D :-D
поздрави

Breadfan

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67

Здравейте!

Аз също съм от първи курс. Не разбрах къде в страницата на ФМИ мога да видя номерата на кабинетите и приемните часове на съответните преподаватели за записване в избираемите дисциплини (напр. "инвестиции и инвестиционни техники", доц. Андрей Захариев).

(Ще) Има ли наистина такава информация на сайта или трябва да попитам на входа на новата сграда за търсения преподавател?
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 739
  • изпратете ми анонимно пари в плик :)
    • www.myspace.com/teerexx

има такава информация от една седмица вече на сайта на ФМИ най-отгоре в новините
Активен

Breadfan

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67

Да, сега вече видях; моя грешка  :roll:
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
ДОПЪЛНТЕЛНА ИЗБИРАЕМА ДИСЦИПЛИНА
« Отговор #17 -: 01.02.2006, 16:02:47 »

Допълнителна избираема дисциплина