argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Край от днес никакъв Photoshop повече Adobe само глупави инсталатори...  (Прочетена 6099 пъти)

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

Днес реших да си кача за малко разбира се Trail на Photoshop CS 3 за да си оправя едни картинки както казах разбира се трейл :)
пускам аз инсталатор след чакане на сваляне на 600мб и изведнъж виждам :

ТУК почти БЯХ ОТВРАТЕН но си затраях спрях си невероятния browser който слава богу може да възстановява сесии и реших да цъкна стъпка 2ра.

бре :) викам 900мб тва линукс ли ще ми качва викам както и да е ся като цъкна на друг драйв и ще мога да го кача
НО ИЗВЕДНЪЖ :

OOOO YES направо да се размажеш от кеф.

сега съм принуден да сваля огромните 15 мб за Gimp 2.4
и да го инсталирам :) лол чудестно той работи и даже не ми иска нещо в C.
Активен

solar_sea

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 79
  • Станислав
    • Блогът ми :)

Why bother с photoshop на първо място ? gimp ftw :>
Активен
Станислав Паскалев

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Щото му знам тооловете :)
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

млади  колега  ,  моля  ти  се   пиши  по-разбираемо   повече  обяснения на  кое   викаш  глупави  инсталатори  ,  -от   всякакви  специалностти  студенти   четат  сайта  на  ФМ и  информатика  така  че  давай  повече  примери  , казвай  къде  да  се  смеем , къде  да  роним   сълзи  ,  къде  трябва  да  ударим  едно  за  отскок ,  къде  има  пуш -пауза , нали  ме  разбираш  ,а сега  аз  да  те  пробвам  колко  интеграл  от  Х  ДЕ  Х  от  минус  до  плюс безкрайност! подсказвам -табличен  интеграл учат  се  на   изуст! и ний  сме  учили  висша   математика --не  само  Вие я  изучавате!!! :-P :inlove: :beer:
Активен
Всичко е любов

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Защо пък PS CS3 си избрал, чадо мое? Има си PS 7.0, дето е пей-сърце!!! Има и орязана версия на PS CS1 portable - 50мб и тръгва без сетъп!

Аз си качих Делфи 2007 про (законно купено на мое име, 1200$)- глътна ми 3 (словом три) гигабайта с ъпдейтите (дръпна си 1 ГБ  ъпдейти ламята). Паднах! Добре си купих нов комп с 2х250 ГБ дискове!
Активен

solar_sea

• Неактивен Неактивен
  • Станислав

Хората, които не са от фми, но четат тук най-вероятно са объркали подфорума :>
(по темата, едно от малкото неща които биха наложили ползването на photoshop пред gimp са цветовите пространства, ако не се лъжа при гимп 2.2 няма поддръжка на cmyk. не знам за 2.4 обаче)
Активен
Станислав Паскалев

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Shark : на 7 не ме кефи че няма preview на филтрите.
Активен

Sayos

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1366
  • The Dark side

млади  колега  ,  моля  ти  се   пиши  по-разбираемо   повече  обяснения на  кое   викаш  глупави  инсталатори  ,  -от   всякакви  специалностти  студенти   четат  сайта  на  ФМ и  информатика  така  че  давай  повече  примери  , казвай  къде  да  се  смеем , къде  да  роним   сълзи  ,  къде  трябва  да  ударим  едно  за  отскок ,  къде  има  пуш -пауза , нали  ме  разбираш  ,а сега  аз  да  те  пробвам  колко  интеграл  от  Х  ДЕ  Х  от  минус  до  плюс безкрайност! подсказвам -табличен  интеграл учат  се  на   изуст! и ний  сме  учили  висша   математика --не  само  Вие я  изучавате!!! :-P :inlove: :beer:

Марине когато JOKe пуска теми:
1-во не бързай да пишеш в темата защото:
а) След около 15 мин сам ще си е постнал някъв отговор на неразбираемия въпрос
б) Каквото и да го е подразнило за да си пусне темата, утре няма да го дразни, а след седмица ще те зарибява колко било яко.
2-ро Тва е Найден, който обикновенно не води спор а монолог
3-то Има си цяла тема дали да не пратим Найден да се лекува
Активен

MISSTY

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 379
  • Биологически факултет :-)
    • My home page

Неслучайно Photoshop е номер 1 сред програмите за професионална фотообработка. Големият размер означава и голям набор от инструменти и допълнителни приложения, които улесняват работата.
Gimp е малка, БЕЗПЛАТНА програма, която върши чудесна работа в много от случаите, но със сигурност няма възможностите на исполин като продукта на Adobe.

От кога 900mb e стандарт за Линукс ? Има дистрибуции, на които пакетите се простират на 5+ диска... :roll: :roll: :roll:
Активен

solar_sea

• Неактивен Неактивен
  • Станислав

Неслучайно Photoshop е номер 1 сред програмите за професионална фотообработка. Големият размер означава и голям набор от инструменти и допълнителни приложения, които улесняват работата.
Gimp е малка, БЕЗПЛАТНА програма, която върши чудесна работа в много от случаите, но със сигурност няма възможностите на исполин като продукта на Adobe.
В случеят JOKE надали го е закупил ^_^ Колкото до предефинираните възможности - окей, но пък има скриптов език. Като ти трябва нещо и можеш да си позволиш дъмпинг на интелект - защо не :)

От кога 900mb e стандарт за Линукс ? Има дистрибуции, на които пакетите се простират на 5+ диска... :roll: :roll: :roll:
Да, пакетите на дебиан за i386 са 21 cd-та, но пък главното от тях съвсем спокойно се побира на 1 :)
base system, build-essentials, x-windows-system. Другото - по собствен вкус.
Активен
Станислав Паскалев

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

MISSTY : събират се таня събират се :) спокойно :) аз съм имал линукси и на по малко :)
Активен

Иван Енев

• Гост

Има луникс и на една дисскета, даже с графична среда.
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 435

О това не е само при фотошоп, срещал съм и други инсталатори, който са ми правили проблем по същия начин с мястото в C:, най-вероятно там копира някви temp файлове, но пък 1,1ГGB ?!? Слава богу сега C:\-то ми е 20GB и никъв инсталатор не може да му се опре:)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

O! Снощи качвам InstallAware Expres Delphi 2007 edition - 240МБ сетъп - поиска 1.6 ГБ да има свободни... И си ги зае 1.3ГБ, тъпака... Изроди! Някво мижаво сетъпче (това прави сетъпи самото то, да поясня). Е, верно тия redistributables го правят това, ама и те се оливат. Кога беше Java по 1 МБ рънтайма, ех спомениии!

Та, за Найден - намери си PS CS1 / CS2 portable и си ок, никва инсталация. Само не знам на портебъл версиите как се добавят плъгини, не съм се интересувал - те са едно ЕХЕ 50-100МБ и се разпакетират в рама, май? Е, има и варианти, дето всичко е в папките, като просто ехето е кракнато да ползва relative paths, спрямо текущата, където е ЕХЕ-то, и тогава май може да се добавят плъгини.

Има и GIMP Portable - нося си ги на флашката към 700-800МБ такива хавици, вкл Оpen Office и др. И като седна някъде или ми потрябват еднократно - муш и бачкам.

А за сетъпите - понеже аз дори имам законно купен InstallShield Express 4.0 (а и този InstallAware към Делфито, ама той е орязан за ползване смао от Делфи, а ISX 4.0 ми е пълна версия) и гледам как си разпакетирват всичко в темп папка, качват си неща,  после си ги деинсталират, абе тих ужас, наистина тия хора си мислят, че всеки има 2 ГБ рам и 500 ГБ дискове.
« Последна редакция: 14.01.2008, 11:20:03 от Светослав Енков »
Активен

Иван Енев

• Гост

Стига с това Делфи де.
Активен

solar_sea

• Неактивен Неактивен
  • Станислав

Така де, ползвайте freepascal + lazarus ^_^
Активен
Станислав Паскалев

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

O! Снощи качвам InstallAware Expres Delphi 2007 edition - 240МБ сетъп - поиска 1.6 ГБ да има свободни... И си ги зае 1.3ГБ, тъпака... Изроди! Някво мижаво сетъпче (това прави сетъпи самото то, да поясня). Е, верно тия redistributables го правят това, ама и те се оливат. Кога беше Java по 1 МБ рънтайма, ех спомениии!

Та, за Найден - намери си PS CS1 / CS2 portable и си ок, никва инсталация. Само не знам на портебъл версиите как се добавят плъгини, не съм се интересувал - те са едно ЕХЕ 50-100МБ и се разпакетират в рама, май? Е, има и варианти, дето всичко е в папките, като просто ехето е кракнато да ползва relative paths, спрямо текущата, където е ЕХЕ-то, и тогава май може да се добавят плъгини.

Има и GIMP Portable - нося си ги на флашката към 700-800МБ такива хавици, вкл Оpen Office и др. И като седна някъде или ми потрябват еднократно - муш и бачкам.

А за сетъпите - понеже аз дори имам законно купен InstallShield Express 4.0 (а и този InstallAware към Делфито, ама той е орязан за ползване смао от Делфи, а ISX 4.0 ми е пълна версия) и гледам как си разпакетирват всичко в темп папка, качват си неща,  после си ги деинсталират, абе тих ужас, наистина тия хора си мислят, че всеки има 2 ГБ рам и 500 ГБ дискове.
а ве качих някакъв портабъл ама беше бъгав и го зарязах

все пак оправих се и всичко е с gimp даже съм доволен че разгледах малко gimpa само ми липсва preview на филтрите ама няма нищо
Активен

Иван Енев

• Гост

Да не са те повишили в дизайнер във фирмата ти  :-D?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Вудумене, умираш от яд, че има и Делфи ли?

Аз да казвам нещо за ...... Java?

Дори си поръчах диск с NetBeans 5.5 да го видя, и като ми заиска 10001 неща и ми мина мерака и го зарязах! (моля без коментари кво било и защо 5.5 и тн - просто сетъпа на Делфи си казва какво липсва, има всичко на ДВД-то и си тръгва от раз след инсталацията).
« Последна редакция: 14.01.2008, 16:53:49 от Светослав Енков »
Активен

deviser

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
    • портал за имоти

Вудумене, умираш от яд, че има и Делфи ли?

Аз да казвам нещо за ...... Java?

Дори си поръчах диск с NetBeans 5.5 да го видя, и като ми заиска 10001 неща и ми мина мерака и го зарязах! (моля без коментари кво било и защо 5.5 и тн - просто сетъпа на Делфи си казва какво липсва, има всичко на ДВД-то и си тръгва от раз след инсталацията).

NetBeans-a иска само JRE, което както при всичко писано на JAVA.  Нещо си се объркал със броиката иска 1 не 10001.
Активен