И след година ще си говорим същите приказки, как един 8 годишен домейн се изключва (използван чисто и просто като "alias" на основния), за да се реализира една идея, която всъщност е с доста недоказани и противоречиви резултати.
Ще Ви дам друг пример, защо ФМИ трябва да има специален статут отностно ИТ услугите. Този хубав форум обединяващ всички факултети е прекрасен, но не е подходящ за ФМИ. Какво имам предвид, всички теми са набутани в един каталог (подфорум или както искате го наричайте), т.е. теми от общ характер като тази засенчват интересни теми за програмиране, за мрежи, за математика (само тук може да се създадат поне 10 подфорума, стимулиращи колегите математици да си изливат знанията) и много други. Подходящо структуриран форум дори ще стимулира повече хора да пишат, да речем, че ме кефят числените методи и пусна някаква тема за тях, тя вероятно ще бъде изхвърлена бързичко на втора страница (че и по навътре) от топ теми, като ЖАВА (-хава), дотМрежа и други, да не говорим, че други колеги, фенове на числените методи, дори няма да я видят и съответно няма да пишат. Мен лично много ме дразни как всичко е наблъскано на едно място и трябва да търсиш като луд нещо за програмиране сред обяви, флеймове (vs vs), молби за домашни (т.е. "request") . Сега колеги от химията/биология, може и да не са толкова активни и да не им пречи това (все още!), но нашето общество (разбирай "IT community") определено когато се накефи на решението на някакъв проблем решава, че трябва да го сподели и пише ли пише по форуми. Да обаче избутването на темата в несортиран списък (добре де сортиран е по време, което в повечето случай дори затруднява търсенето), показващ само главата на списъка, обезмисля самото и писане, да кажем на 80%.
Та такива неща трябва да се решават, а не как да уеднаквим и вкараме всичко под една шапка, контролирана от супер Човека, вместо да имаме парламентарна (упс факултативна) демокрация.
PS: например идеята за @fmi-plovdiv.org не беше лоша ;-)