argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Лексикология на САЕ при Обретенов  (Прочетена 4668 пъти)

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful

Някой добър човек от АФ (2-ри курс нагоре)ще даде ли малко инфо как протича изпита?И малко информация дали някой е успял да попрепише на този изпит? :roll:
Активен

fierynook

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Re: Лексикология на САЕ при Обретенов
« Отговор #1 -: 30.01.2008, 19:24:50 »

И на мен ми предстои този изпит... Малко ме притесняват думите му, че не искал телеграфен стил в работите ни, т.е. трябвало с много обяснения и примери да изчерпим темата по неговия списък със опорни точки който реши да раздаде чак последния час.  :-( Притенява ме и факта, че иска от нас неща които не е предал толкова изчерпателно, колкото той сам изисква. Ходила съм на лекции, но май те са почти излишни и трябва да се търсят учебници... Кофти работа общо взето...
Активен

Stefo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #2 -: 02.02.2008, 19:22:55 »

Колеги незнам въобще как ще се взима изпита по Лексикология.Имам два преснимани материала и учебник в които има много малко теми и всичко е разпръснато.Намерих малко теми в Помощни материали но това не стига.
Късмет на всички с изпита дано Обретенов се смили над нас  :?
Активен

fierynook

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
« Отговор #3 -: 03.02.2008, 17:09:58 »

Днес надвих себе си и написах няколко теми от конспекта.  :bravo: Каквото и да правя не мога да напиша повече от лист, може би лист и малко. Тези неща които Обретенов е изброил да ги има в темите изобщо ги няма в пресниманите ми листове... да не говорим за лекциите които съм писала в час. Уфффф!!!  :angry: Някой да има повече късмет от мен??
Активен

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful
« Отговор #4 -: 03.02.2008, 20:31:48 »

Тия теми след второто четене и ми идват мисли за самоубийство :? Аз лично също ги заформям не повече от 2-3 страници.Дано да е достатъчно и да не се зачита много-много.И това далеч не е най-страшното,след него идва Роуланд все пак.
Активен

rane

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
  • "Mess with the best...die like the rest"
« Отговор #5 -: 06.02.2008, 16:19:57 »

Що ле при Обретенов изпита мина мноу айляк. Който имаше пищови от колеги успя да препише, а останалите, писаха квото им дойде на акъла или си излязаха кат бели орица :) аз лично от обща култура писах и се надявам на 3чица, не съм алчен все пак :) А за Роуланд............Ноу Комент : :-D Квото дойде такова, айде де, да не е края на света. Септември ше се видиме на по кафенце и хоп ей го на още един зет изпит :)
Активен

rane

• Неактивен Неактивен
  • "Mess with the best...die like the rest"
« Отговор #6 -: 11.02.2008, 17:20:46 »

Еми кво да ви кажа, аз лично при обретенов съм скъсан :) така че който каже септември на кафенце. Ще гледам да го издърпан бякъде през семестъра, ама знам ли дали ше стане. Някой някакви идеи има ли дали е възможно ?
Активен

bambinaghost

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
« Отговор #7 -: 02.02.2009, 17:42:55 »

Година по-късно аз имам същия въпрос за Обретенов. Как протича изпита, къса ли много, след колко време излизат резултати, разделя ли на групи и подобни такива... много ще се радвам да получа отговор :)
Активен

Orion

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
« Отговор #8 -: 02.02.2009, 17:55:10 »

Година по-късно аз имам същия въпрос за Обретенов. Как протича изпита, къса ли много, след колко време излизат резултати, разделя ли на групи и подобни такива... много ще се радвам да получа отговор :)

Изпитът протича по следния начин - той ви раздава листове и след това ви разделя на групи. Всеки си вписва групичката на листа и той избира произволно въпроси от конспекта - миналата година се паднаха почти всички от 1-и до 5-и. Да, преписва се, но не го правете - все пак сме в университет, а и темите са лесни.
Активен

bambinaghost

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 02.02.2009, 22:10:38 »

Той ни даде подробен синопсис и спомена, че ако нещо, което е било в темата и не сме го написали (а е трябвало), щял да къса. Общо взето, наплаши ни.. пък и от разни хора съм чувала, че изобщо не си поплювал и доста късал... :S
Активен

mariya_broken

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 03.02.2009, 14:32:30 »

Колеги аз също съм притеснена за този испит. някой може ли да каже колко време продължава  и наистина може ли да се преписва?
Активен

Orion

• Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 03.02.2009, 14:43:59 »

Ако вместо да си гризете ноктите за глупости седнете и си научите 10-те теми, ще си вземете изпитчето  :?
Активен

bambinaghost

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 03.02.2009, 18:31:05 »

Е стига нерви де...
Активен

Orion

• Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 03.02.2009, 22:52:32 »

Преписва се, и то масово, а той даже не гледа  :wink:
Активен

Dorian

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
  • Huh?!
« Отговор #14 -: 04.02.2009, 22:18:33 »

Изпитът протича по следния начин - той ви раздава листове и след това ви разделя на групи. Всеки си вписва групичката на листа и той избира произволно въпроси от конспекта - миналата година се паднаха почти всички от 1-и до 5-и. Да, преписва се, но не го правете - все пак сме в университет, а и темите са лесни.

Настрана преписването, това с групите не го разбрах. Как точно раздава въпроси? А групата подлежи ли на "произволна смяна"?
Активен

Orion

• Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 04.02.2009, 23:02:12 »

Честно казано, и аз не помня. Беше много объркано. Раздели ни на редици и всяка редица беше определена група, а после просто си избра произволно въпроси от конспекта. Имаше хора, които преписваха точно под носа му и той се направи, че не ги вижда. Чак почна да си чете вестник. Ако можете, хванете си места по-назад, да е сигурна работата  :-D Успех.
Активен

Dorian

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
  • Huh?!
« Отговор #16 -: 05.02.2009, 00:22:56 »

Мерси  :beer:
Активен