Да дам малко инфо и аз
Смятам да завърша магистратура в ПУ тази учебна година. Та значи - относно магистратурите във ФИСН - не ми е известно да има държавна поръчка, най-добре звъннете на инспекторките (т.нар. Учебен отдел), за да ви кажат. Ако има изобщо държавна поръчка, вероятно се отнася само за студенти, които са завършили бакалавърска степен по същата специалност. За справка - аз съм неикономист (бях де
), среден успех от предишното следване към 5.20, и съм платено обучение. Срок за обучение по икономически специалности за неикономисти във ФИСН - 4 семестъра. Ако ще записвате специалност с чужд език, Международна търговия е задължително с чужд език, вариантите са 2:
- да имате положен държавен изпит по съответния език (за бакалавърска степен говоря, миналата година не признаваха диплома от езикова гимназия);
- да се явите на приемен изпит по език - обикновено това няма кой да ви го каже, звънете в учебен отдел да питате.
Относно таксите - от тази година за новоприети студенти във ФИСН таксата е 800 лв. на семестър. Качеството е... Нямам думи. Мен лично ме е яд, че записах в ПУ. И организацията доста куца. Но поне живея в Пловдив и ми е удобно да ходя в ПУ. Ако сте от друг град, сериозно си помислете дали си струва да записвате тук, таксите почти се изравниха със софийските.
Успех на всички