argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: remix.cult.bg  (Прочетена 766 пъти)

TeeRexX

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 739
  • изпратете ми анонимно пари в плик :)
    • www.myspace.com/teerexx
remix.cult.bg
« -: 23.01.2006, 21:52:04 »

На 23 януари 2006 г. нетлейбълът stretching-spaces.net, уебпорталът http://dnb.cult.bg , компанията за отворени идеи “OpenIdeasCompany”,  сдружение VOXX, и Радио.Култ стартират музикален конкурс за ремикс.
Основната цел на инициативата е да бъдат популяризирани идеята за свободната култура в мрежата и по-специално произведения, издавани под Creative commons лиценз, както и широк кръг от хора да получат възможност да се запознаят с творчеството на млади български творци, работещи в сферата на електронната музика.
За целите на конкурса на всички участници ще бъдат предоставени семплите на парчето на Milenita – “Тунела” (продуцирано от KiNK през 2003 г.).
В продължение на месец и половина участниците ще имат възможност да ремиксират това парче и да представят пред аудиторията на REMIX.CULT.BG своето виждане и талант.

Наградите
Първите три най-добри ремикса, които ще бъдат номинирани от жури, включващо екипа на stretching-spaces и на сдружение VOXX, ще бъдат издадени под Creative Commons от лейбъла stretching-spaces и ще се разпространят за свободен даунлоуд в мрежата. Победителят в конкурса, който ще бъде избран от специално жури, включващо музиканти от сдружение "VOXX", ще получи възможност да запише и мастерира своя продукция в звукозаписно студио VOXXLab. Другата голяма награда е  mp3 плеър, осигурен от OpenIdeasCompany и зареден с музика, издадена под CC лиценз. Носителят на тази награда ще бъде избран от публиката чрез гласуване. Той ще има възможността да представи произведенията си по време на конференцията за интернет технологии WebTech 2006, която ще се проведе в София.

Вярваме, че развитието на свободна култура в мрежата, както и популяризирането на млади български творци, работещи встрани от комерсиалната поп култура, може значително да промени българския музикален пейзаж и да спомогне за развитието му.
Повече информация ще намерите на адрес: remix.cult.bg

По време на конкурса всички композиции ще бъдат излъчвани по Радио.Култ.
Инициаторите на проекта благодарят на Сървър за изкуство и култура Cult.bg за предоставеното уебпространство.

Регламент
Конкурсът “Remix.cult.bg” е отворен за участие само за автори и почитатели на електронна музика! Всеки автор може да участва с максимум 3 (три) свои ремикса на “Тунела"  на Milenita, като използва част или всички от предоставените семпли, а също и семпли от личния си архив, респективно собствени записи на музикални инструменти, дори глас. Всеки автор може да участва само с един псевдоним, който трябва да е идентичен при всяко негово участие в конкурса, както и в метаинформацията (изпълнител и име на песен) на музикалните файлове, които авторът ще качва на сървъра.

Всички материали, взели участие в конкурса за ремикс, автоматично се лицензират под CC лиценз (Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0).

За повече информация и въпроси пишете на адрес: eneq@i-space.org
Активен