argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Стажант от Индия в АИЕСЕК Пловдив  (Прочетена 10704 пъти)

AIESEC Plovdiv

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127
    • http://plovdiv.aiesec.bg

За втора поредна година АИЕСЕК Пловдив, както и всички локални секции на АИЕСЕК в България, разработиха и работят през 2007-2008 по образователният проект, превърнал се в национален Meeting Diversity.

Целта на проекта е се повишат личностните умения на учениците в средните училища в България,повишавайки тяхната мотивация и конкурентоспособност.
Целта е да се водят интеактивни обучения от стажанти на АИЕСЕК от цял свят и по този начин учениците да се срещнат с една различна култура, традиции и ценности.

Тази година партньори на проекта Meeting Diversity,разбработван от АИЕСЕК Пловдив, са Частна езикова Гимназия "Стоянстрой", Математическа гимназия-гр.Пловдив,Руска гимназия-гр.Пловдив и частни езикови центрове.

И първият резултата по проекта е налице - Стажантът Суман е от Индия, завършил е Международна търговия в Бангладор, сега учи МВА в Индия,работил е за National Geograpfic,пътувал е из целият свят и е човек с многостранни интереси. Той ще преподава на учениците от Частна езикова Гимназия "Стоянстрой"-гр.Пловдив.
АИЕСЕК Пловдив изказва огромната си благодарност към Частна езикова гимназия "Стоянстрой", които осигуриха страхотни условия за живот на Суман в Пловдив,приеха го радушно и станаха първите партньри,които вече имат стажант в училището си.

Суман е в Пловдив вече трета седмица,в момента е на зелено училище с учениците и вече почти свикна с културата и част от традициите ни.
Индийската култура е относително отдалечена от нашата, индуизмът и семейните традиции силно се различават от нашите...но предизвикателството да срещнеш човек от огромен град с население по-голямо от България....е уникално...

Благодарности на целият Екип,работещ по проекта Meeting Diversity на АИЕСЕК Пловдив:
Гергана Петрова - Мениджър на проекта
Валентина Мирчева
Десислава Тодорова
Атанас Тотев
Теодор Тенчев

Страхотен екип!!! Браво и все така напред!!!

И сега остава да очакваме продължението....:))))


Яни
« Последна редакция: 02.05.2010, 18:15:33 от Стефан Николов »
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential