argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Качеството на магистратурите и преподаването в ПУ  (Прочетена 1866 пъти)

valter

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24

Колеги, предлагам да започнем тази нова тема с идеята, че така някой в любимия ни Университет ще помисли по тези въпроси, а може би и ще предприеме нещо. Този форум е най- доброто място за един качествен (brain- storming). Нека отправим своите критики и предложения относно качеството на образованието в Университета.
Активен

d_dzhagarova

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21

За качеството на образование не може да се говори - то е под всякакви критики.
 - не мисля, че курс от 150 души може да се обучава, както курс от 20. ;
 - не мисля, че два предмета трябва да се обединяват в едно.(пр. математика 1 и 2 част; публични и корпоративни финанси и др., които не се сещам сега);
Активен

nasko67

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 112

За качеството на образование не може да се говори - то е под всякакви критики.
 - не мисля, че курс от 150 души може да се обучава, както курс от 20. ;
 - не мисля, че два предмета трябва да се обединяват в едно.(пр. математика 1 и 2 част; публични и корпоративни финанси и др., които не се сещам сега);

Микро + макроикономика = Икономикс
Активен

laura_d

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13

Качеството на магистратурите не отговаря и за 500 лв, а какво остава за новата такса от 800лв, както е изнесено в една друга тема във форума?
Просто съм възмутена от този университет, от изпити, преподаватели,от обслужването в канцеларията...всичко е под всякаква критика, най-много ме изумяват критериите за оценяване на преподавателите, които сякаш отсъстват, пишат си оценките сякаш на процент- толкова двойки, толкова тройки и т.н.
Активен

torato

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18

Не съм очаквал такова нещо !!!
Слаби преподаватели, много лоша организация на учебния процес, претупване на работата. Чудя се за какво плащам ??? Това е безобразие, колеги !
Активен

night_pz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5

Колеги, темата е добра, но за съжаление никой от управлението не би и обърнал внимание.

Аз например се възмущавам изключително много от това, че лекциите ни се преподават в ужасните условия в химическия факултет. Майка ми е Химичка завършила там преди около 25г. и като и показах снимки каза, че абсолютно нищо не се е променило! Дървените пейки са някакъв АД и колкото и смешно да ви звучи, те са основната причина да не мога да издържа цял ден лекции. Просто след час два така започва да ме боли всичко, че ставам и си тръгвам, дори и лекцията да е интересна. Това е безобразие!

Наскоро сложиха климатици, но те стоят изключени.

Слабите оценки които получих не ги приписвам на преподавателите, защото нямах много време и желание да се потрудя. Но това, че оценките се пишат хаотично също е вярно. С приятелката ми предаваме АБСОЛЮТНО едни и същи работи(учим заедно и правим тестовете заедно:) ) и получаваме различни оценки!

Слабата организация също е налице. Може ли сесията да започва на 1-ви септември, а те да изкарат информация за нея на 28-ми август? Абсолютно безобразие! От къде да знам сега кой изпит да готвя пръв?

Последно искам да кажа, че бакалавърското си образование завърших в ТУ-Пловдив и си мислех, че по зле от там няма как да бъде, бях свикнал на всякакви щуротии, но тук пак успяха да ме изненадат!
Активен

White frost

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4

Здравейте колеги,
силно се надявам да организираме под някаква форма протест, така че да може ръководството на ПУ да ни чуе.
  Ние плащаме високи такси и сме своего рода клиенти на ПУ, което автоматично води до определини права.

Абсолютно няма да се съглася да плащам такса по-висока от 550 лева за тази уч. година, ако трябва ще прекъсна!

Недопустимо е такова отношение към нас дори само, заради парите, с които би трябвало да си купуваме поне добро отношение, ако не добро образование!

Само организираните форми на протест в България са ефективни!!!
Активен