argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Въпрос зa Windows  (Прочетена 3029 пъти)

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547
Въпрос зa Windows
« -: 06.08.2008, 22:56:46 »

Здравейте, имам един проблем с Уйндоуса, които не мога да отсраня. като зареди ундоуса и се блокира. мишката се движи и мога да си пусна task менажера обаче нищо друго и като посоча старт менюто се появява часовника че заредяда.Форматирах и Прейнсталирах го и пак не същата работа. След прейнсталацията работи и като го рестартирам на 2-рия път се бъгва. Имам една live дистрибуция на Linux  и с нея върви. Мисля си да не е вирус ама при положение че с:\\ съм го форматирал незнам дали може да е още там. Другото ми съмнение е да е в Д:\\ щот там са ми работите ама при положение че не инсталирам нищо, няма как да влезе. Съмнявам с в дъното щот то ми е проблемно ама пък нали linuxа бачка

Ако някой му идва нещо на ум ще съм му много благодарен
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
Re: Въпрос зa Windows
« Отговор #1 -: 07.08.2008, 11:59:47 »

качи си друг Windows от друг диск :Д

например Vista :D
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #2 -: 14.08.2008, 11:40:48 »

Или инсталационния диск не ти е в ред или по-вероятно имаш проблеми с хардуера (надути кондензатори и др. - предположение само).

Досега работил ли е добре? С този инсталационен диск ли е бил инсталиран? Някакъв нов хардуер добавян ли е? След качването на Виндоус, какви програми слагаш (често генераторите на серийни номера са с троянци и прочие зловреден софтуер)?

Скоро оправях едно РС - форматира 3-4 пъти жената и пак проблеми. И се оказа, че crack-a за един мижав мъничък Flash декомпилатор слага нещо, което и омазва яко РС, и то незнайно защо при мен не прави нищо такова (пробвах го). Сега без него няма проблеми.
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 14.08.2008, 12:09:41 »

ами откакто му смених дъното преди 1 год. работеше добре досега. иначе от този Виндоус си работеше без проблем. Същия съм го слагал и на друг компютър който и до сега си работи. пробвах да го инсталирам без да му слагам нищо обаче пак забива. Под сафе моде върви добре. съмнявам се флекс такпа да не е омазал нещата и да го е заразил с нещо. Д:/ не сам го форматирал щото имам доста неща там и не ми се ще много ама си мисля като последен вариянт да фораматирам целия хард и ако тогава пак прави проблеми да го нося в някоя фирма за компютри да му проверят хардуера
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #4 -: 14.08.2008, 12:12:14 »

Флекстайпа трябва да се забрани със Закон!

Не казвам, че ти са от него проблемите, шегувам се!

Може да е всичко - пробвай да сканираш с добра антивирусна дял D (желателно в сейв моуд, примерно Avira върви под сейв моуд).
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 14.08.2008, 12:37:30 »

ОК, ще пробва с Авира, дано да стане. Ако не ще търся друг начин.

Благодаря за съвета!  :handshake:
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
« Отговор #6 -: 14.08.2008, 12:49:24 »

Пробвай други driver-и. Също така, пробвай да му издухаш прахта, ако не си го правил скоро. След което изкарай всички лесно разглобяеми части и ги сложи пак (ако не те затруднява).
Може да се оправи :-)
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 14.08.2008, 14:51:34 »

ми ще пробвам и да го разглобя и сглобя, дано да се оправи. иначе аз сам му отворил кутията и не се задържа много прах, но пак има.
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 26.08.2008, 10:04:08 »

Здравейте пак,

Виндоуса с доста врътки успях да го оправя. Сега обаче имам 2 Виндоуса един в Ц:/ и един в Д:/. тоя в Д работи а тоя в Ц не. Искам да форматирам изцяло Ц ама ми казва че na Windowsне му било разрешено. Питах тука един приятел дет уж разбира и той ми вика че Виндовса първо се зареждал от Ц и след това от Д и затова не давало. Ама не мен ми се види че не е баш така. Пробвах и Команд промт да форматирам, пи6а:
format C:\  и натискам ентер ама ми казва грешна команда или недефинирано нещо си и пак ядец. Та ако някой се сети как да го изтрия тоя виндовс може да драсне. Мерси!

бтв ФАТ32 система верно ли че била предпоставказа повече грешки?
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • delusions
« Отговор #9 -: 26.08.2008, 13:10:30 »

Да, това за FAT32 е така. Лично на мен ми се е скапвала таблицата и всичко отиде по дяволите... нещо като да ти изгори харда, само че след това остава здрав, а само информацията ти става безформена и се губи :angry:
Вярно е, че това се случва много рядко, но хич не е приятно като се случи на 95% пълен 160gb диск :cry:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #10 -: 26.08.2008, 13:31:51 »

Реално и NTFS се скапва, но просто FAT32 не е предвидена за такива огромни дискове и огромния брой файлове, които имаме днес в един 250 и нагоре ГБ хард диск.

За форматиране на С: - няма да имаш проблеми, но после няма да може да ти буутва от D:.  Процеса на зареждане ти е от С: - там са главният и нормалният буут сектори, както и NTLDR, NTDETECT.COM и BOOT.INI, през които минава, дори да зареждаш Windows от D:.

Можеш обаче, преспокойно да изтриеш от С: всичко без тези файлове, само си направи да ти показва скритите и системните файлове. И няма нужда от форматиране. Не знам защо е тази фикс идея в главите ви, че формат-а оправя всички проблеми? А, после ако искаш С: да стане NTFS, има конвертиране от Disk Administrator или с командичка convert, без форматиране и загуба на данни.
« Последна редакция: 26.08.2008, 13:50:47 от Светослав Енков »
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 26.08.2008, 13:42:24 »

аха, горе долу ми се изясни.
Мерси за помоща, бирата е от мен :beer: :y:

ПС. той моя хард не е никак голям така че засега ще я карам на ФАТ32 а понататък може както казваш да го конвертирам
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Георги Фурнаджиев

• Гост
Само един въпрос ...
« Отговор #12 -: 27.08.2008, 03:30:05 »

... от съпорта на Microsoft нищо ли не отговориха?
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 05.09.2008, 17:24:14 »

здрвейте,

имам един вапрос, как да си оправя кирилизацията на виндовса, че ми излиза с маймунски букви- то от регонал и ленгудж сетингс е ама нещо не става. И освен това можете ли да ми кажете от каде да си сваля един драйвер за hp deskjet 610c

Мерси!
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • delusions
« Отговор #14 -: 05.09.2008, 18:40:49 »

Инжинера - http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

За драйверите - аз имам hp deskjet 710c, така и не намерих драйвери за XP. Писах на съпорта, посъветваха ме да си купя по-нов модел...  :-D
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 05.09.2008, 20:04:13 »

Инжинера - http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

За драйверите - аз имам hp deskjet 710c, така и не намерих драйвери за XP. Писах на съпорта, посъветваха ме да си купя по-нов модел...  :-D

Благодаря колега!
Дано все пак да намеря някой драйвер, ако не ше гледам да го пласирам някаде :-D
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

4k

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
« Отговор #16 -: 05.09.2008, 21:27:27 »

Ми незнам колеги това успях да намеря ->

1: Click START, then click on PRINTERS & FAXES

2: Click on ADD A PRINTER

3: At Welcome screen click NEXT

4: Select LOCAL PRINTER (if printer is attached directly to computer) and click NEXT

5: Choose LPT1 (in most situations) or a different port if not LPT1 then click NEXT

6: Select "HP" in left window

7: Select "HP Deskjet 710C" in right window

8: Click NEXT

9: Type name for printer or accept default name

10: Click No to "Do you want to print test page".

11: Click FINISH

12: Test printer by sending a print job to printer.
Активен