argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Учебни планове за магистри  (Прочетена 2162 пъти)

betsi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74

Колеги,имам следния проблем - искам да запиша магистратура в ПУ, завърших там преди 4 години. Но искам да видя какви са учебните планове за специалностите: "Бизнес администрация", "Бизнес комуникация и връзни с обществ." и "Политики и стратегии в публичната администрация". Целта ми е да видя, ще ми бъдат ли признати някой взети преди изпити (завършила съм "Математика и информатика"). Не бих отказала и съвет от "специалисти" коя специалност да избера от изброените. Благодари предварително, на всички, които изчетоха словоизлиянието ми и могат да ми отговорят!  :hug:
Активен

nasko67

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 112
Re: Учебни планове за магистри
« Отговор #1 -: 10.08.2008, 17:43:32 »

Виж графика на занятията и изпитите и се ориентирай: http://fisn.uni-plovdiv.bg/MagRazpis/izpiti/index.htm , http://fisn.uni-plovdiv.bg/MagRazpis/index.htm
« Последна редакция: 10.08.2008, 17:45:10 от nasko67 »
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 11.08.2008, 09:07:11 »

Благодаря ти за отговора, Наско, но това вече го направих и намерих изпитите само за втори и четвърти семесър, а за специалностите, които се учат само три семестъра, намерих ипитите само за един. Лошо...
Активен

bubalina

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
« Отговор #3 -: 11.08.2008, 13:00:31 »

Здравей  :-) Аз ще бъда 3 сем. маг. програма "Политики и стратегии в публ. администрация".Учебния план от 2 семестър го има на сайта на факултета ,а ако те интересува за 1 сем. мога да кажа какви дисциплини изучавахме.Имам колеги,на които изпитите им бяха признати.Ако те интересува нещо по тази магистратура-питай  :-)
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 11.08.2008, 16:47:42 »

Много ти благодаря, bubalina!  :-* Да, за втори семестър го видях учебния план, а ако ми дадеш и за първи ще съм ти мноооого благодарна. Имаш ли представа какви изпити са им признавали? На мен биха ми признали някоя математика или информатика, ако въобще се учат. Също и това ме интересува, след завършване в какви ведомства може да се работи? И като цяло как върви обучението - тежко, нормално, поносимо?! Защото аз съм с малко бебче и това също е от значение за мен. Уф, колко въпроси ти зададох... :-(
Активен

bubalina

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 14.08.2008, 19:56:03 »

Привет  :-)Малко късно ти отговарям,но бях на моренце за 2 дни с едни приятели  :sun: Така,да се върна на темата- 1 сем. учихме публични финанси,увод в публичната администрация,статистика,административно  право и инормационни технологии.Имам колеги политолози на които им признаха статистиката и публ. финанси.Обучението върви нормално-поне според мен,курса ни е малък-14 човека сме,сплотен курс сме,много си помагаме и  това някак си прави много добро впечатление на преподавателите.Иначе е добре да посещаваш лекции,а те са всяка събота и неделя,някои преподаватели се влияят,а и като сме малко няма как да не се забележи кой присъства и кой не.А относно работата след това -може да се работи в доста сфери на държавната администрация.Пиши в гугъл държ.администрация и излизат доста неща  :-)
Толкова от мен,ако те интересува още нещо-отговарям  :-)
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 15.08.2008, 12:18:01 »

Страхотна си, bubalina! Не съм вярвала, че все още има толкова отзивчиви хора.  :hug: Много ми помогна с това, че ми каза какви са изпитите за 1 семестър. Още повече, че и аз съм учила статистика и инф. технологии и предполагам, че ще ми ги признаят. Ако стане - прекрасно! Относно датите за записване-аз звънях в учебен отдел, но някакъв господин ми каза, че документи се подават след 1.09, но не уточни до кога? Аз мисля, че четох някъде, че периода е от 15.09 до 30.09. Май не беше много ориентиран, горкият.Странна работа. А в сайта вече я няма тази информация...
Активен

bubalina

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 15.08.2008, 18:34:21 »

Ще излезне и това инфо,ама по-късно  :-)И аз миналата година се лутах като теб,а като им звъннеш са едни "учтиви"...Информ. технологии са при доц. Сандалски,не е трудно и ако присъстваш на всичките му упражнения  ще ти пише оценка без да те изпитва.Статистиката също не е трудна-в смисъл повече теория,малко формули,без задачи.Поне така беше при нас,проф.Чаталов ни я води(или доц. беше)При условия ,че не съм завършила икономика и съм малко скарана с математиката се справих,а ти щом си ги учила не мисля,че ще те затруднят  :-).Само тези такси тая година...Много високи,а не мисля че си струва.Аз се надявам ние да останем на старите такси,при заварено положение,ама знае ли човек  :-)
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 15.08.2008, 23:07:58 »

Да, неприятно е това чакане, пък и все се притеснява човек, дали няма да изпусне сроковете...
За изпитите - честно казано, аз се надявах направо да ми бъдат признати, без да се налага повторно да ги минавам. Все пак е минало време и ще трябва да се готвя пак на ново.  :-(
А таксите са без коментар, почти двойни в сравнение с предходната година. Няма да се учудя, ако другата година надхвърлят 1000 лв. По другите университети е същото положението, ако не и по-зле дори. Но лошото е, че няма да стават по-малки, така че сега е момента.
Активен

bubalina

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 17.08.2008, 02:16:55 »

Мисля,че няма да имаш проблеми с признаването,но питай все пак инспекторката как стоят нещата  :-) Успех  :-)
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 17.08.2008, 21:38:37 »

Благодаря, bubalina! Благодаря ти също и за ценната информация!   :hug:
Активен