Това вече е друго!
Значи - в момента имаш дъно с VIA KT266 чипсет, процесор Socket A, памет DDR1 и видеокарта AGP, както и предположиха колегите по-горе. На практика в нов компютър не може да се ползва никой от тези компоненти. За Хард диска и записвачката - може да се ползват, повечето дъна имат по един IDE порт, но чрез JMicron чип, самите дъна са вече само SATA.
В момента двуядрените процесори са на цената на едноядрените (изключвам мизериите като Семпрон/Целерон от 50 лв, защото те няма да са кой знае колко по-бързи от сегашния ти процесор). Сегашното ти дъно е толкоз стар чипсета, че няма да поддържа DDR400 и 400 шина за AMD Barton със Socket A, а и самият Barton е рядкост - само втора употреба има. На практика това дъно - толкоз. Твоят процесор му е почти върха.
Вариантите с ново РС, запазвайки само хард диска и писачката (които пък също са остарели доста, 80 ГБ и CD писачка) - са относително скъпи, въпреки че, ако няма да играеш игри (или поне не тежки игри) има варианти за комплектно ново РС, без монитора за под 500 лв (нямам идея това много ли е за теб, аз си купих по Коледа за 1200 лв РС без монитора и клавиатурата и мишката).
Хайде сега да направим следното упражнение - ти да кажеш, първо колко пари би могла да заделиш общо и второ, къде усещащ на това РС слабото място - в игри, в зареждане на програми, искаш Виста да сложиш, искаш нещо друго? Старото ми РС беше с твоя процесор, с по-хубаво дъно верно (ама то защото предното със SIS735, подобно на твоето, просто гръмна), 2х40ГБ дискове и 2х512 DDR333 памет и видеокарта по-слаба от твоята и си ми работеще перфектно и си го пазя в кашона за резерва, защото всичко си е настроено и работи. Ще попиташ, защо тогава дадох 1200 лв - ми шефа каза да си купя, нещо като подарък е, но тия пари можех да си купя и нещо друго.