argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: публични финанси или фондови борси?  (Прочетена 1381 пъти)

mili4kata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 32
  • Маркетинг-редовно

Колеги,
 кажете кой предмет  да си избера да уча в 4-ти курс:фондови борси при акад.Попчев или публични финанси при доц.Консулов?Кой е по-лесен?Кой преподавател е по-добър?
Активен

mbily

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re: публични финанси или фондови борси?
« Отговор #1 -: 01.10.2008, 14:22:23 »

Аз ти препоръчвам фондовите борси при Попчев.
Активен

faber

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #2 -: 01.10.2008, 15:17:00 »

По фондови борси при акад. Попчев се учат различните операции на фондовата борса, сегменти и инструменти. По принцип изпитът е тест от 18 въпроса за 10 минути, но ако направиш курсова работа - описание на някоя борса или нещо, свързано с изученото- можеш да се освободиш без изпит. Курсовата работа я иска над 25 страници с актуална информация от последните месеци и трябва да се превежда почти задължително от някакъв чужд език. Иначе има много стари такива работи, но акад. Попчев претендира, че вече ги е чел и пише слаби оценки, ако изобщо постави оценка. Публичните финанси - 55 въпроса конспекст, на изпита 2 въпроса и 1 задача и въпреки че се учи и от лекции, повечето въпроси сам си ги разработваш от учебника. За мен лично изборът ти зависи от насочеността и това, което повече те влече, но фондовите борси с курсова работа минават по-лесно!  :-)
Активен

bbc22

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #3 -: 02.10.2008, 21:25:47 »

Каквото и да избериш все ще съжеляваш - и двата изпита са трудни и двамата преподаватели пишат на около 80% от студентите 2-ки при първото явяване на изпит. Така че каквото и да избериш пожелавам ти успех!!!!

Аз лично взех по-лесно публичните финанси - от първи път, а фондовите борси от втори! 
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239
« Отговор #4 -: 02.10.2008, 23:01:31 »

Каквото и да избериш все ще съжеляваш - и двата изпита са трудни и двамата преподаватели пишат на около 80% от студентите 2-ки при първото явяване на изпит. Така че каквото и да избериш пожелавам ти успех!!!!

Аз лично взех по-лесно публичните финанси - от първи път, а фондовите борси от втори! 
18 тестови въпроса върху, смятам, съвсем ограничен материал. И ти наричаш това трудно? И наричаш по-лесно развиването на 2 въпроса върху поне 3 пъти по-голям като обем материал? Само в два случая това не ми се вижда лишено от смисъл...имаш папагалски възможности или луд късмет да ти са се паднали два въпроса, които знаеш перфектно :)
Активен
Ицко иска поничка!