argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: форум „МЕЖДУКУЛТУРНИЯТ ДИАЛОГ И МЛАДИТЕ ХОРА”  (Прочетена 999 пъти)

petya_tancheva

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 84

Скъпи студенти,
каним Ви на младежки форум „МЕЖДУКУЛТУРНИЯТ ДИАЛОГ И МЛАДИТЕ ХОРА”, организиран от Министерство на културата.
На 15/11 - събота, началото е 11:15ч. като програмата завършва в 20:00ч. В неделя 16/11, форумът започва започва в 11:00 и завършва в 13:30ч.с Празник на традиционната кухня, подготвен от ученици от междуучилищния център и студенти от УХТ, гр. Пловдив.
______________________________________________________________________________________
В рамките на Националния проект „Къща” на 15 и 16 ноември в гр. Пловдив в Балабановата къща ще се проведе младежки форум „МЕЖДУКУЛТУРНИЯТ ДИАЛОГ И МЛАДИТЕ ХОРА”. Той е организиран от Министерство на културата, в партньорство с Oikumen.info (културно-информационен електронен бюлетин) и Общински институт „Старинен Пловдив”. Непосредствено ангажирани във форума  са над 100 души.
        В рамките на Европейската година на междукултурния диалог 2008, Министерство на културата, в качеството си на Национален координатор, подготви Българския национален проект за Годината - „Къща”, като символ на обединение, традиции и национални ценности. Проектът е с национален обхват, защото предвижда участието на различни организации от цяла България и най-вече на представители на неправителствения сектор.
        Програмата на форума в Пловдив е разнообразна и е насочена към студенти от различни университети и специалности от София и Пловдив. Програмата на събитието включва:
Програма за 15/11/2008
        - Дебат, посветен на обучението на млади хора в чужбина, където студенти, завършили чуждестранни университети или учили в такива по различни програми, ще могат да обменят мисли, опит и впечатления за вписването им в чужда културна среда (Балабанова къща, гр. Пловдив);
        - Презентация на тема „Българското природно богатство – има ли надежда за спасение?”, подготвена от представители на ФПС „Зелени Балкани”, както и на Пилотен проект за местно развитие „Странджа”, чиято основна цел е да представи визия за възможностите на културното многообразие и свързаната с него околна среда за бъдещото на тази територия. След презентацията се предвижда да се проведе дебат, в който да вземат участие студенти, чиито интереси са насочени към опазването на околната среда;
        - Концерт на студенти от музикалните академии в София и Пловдив, софийската група X-R@Y и специалното участие на Симеон Щерев и Антони Дончев (Концертна зала на АМТИИ, ул. "Тодор Самодумов" №2)
 
Програма за 16/11/2008
        - Възстановка на обичая „Св. Варвара”, подготвена от студенти от специалност етнология в СУ „Св. Климент Охридски" и екипа на Oikumen.onfo;
        - Прожекция на етнографски филми, подготвени от студенти от специалност Етнология в ПУ „Паисий Хилендарски”;
        - Прожекция на ревю „Градски бит”, подготвено от Етнографски музей, гр. Пловдив;
        - Празник на традиционната кухня, подготвен от ученици от междуучилищния център и студенти от УХТ, гр. Пловдив;
        - Открит урок на тема „Традиционната българска къща”, предназначен за ученици от пловдивски училища;
        - Фотоконкурс, в който чрез снимки младите хора ще могат да покажат своята представа за междукултурен диалог. Участниците ще могат до средата на декември да документират както събитията от двата дни на форума, така и други сцени, които са ги впечатлили и разкриват междукултурния диалог и многообразието до средата на месец декември.  Всички желаещи да участват във фотоконкурса „Междукултурният диалог през погледа на младите хора”  могат да публикуват снимки и да гласуват on line на адрес: fotura.oikumen.info  Фотографии за участие ще се приемат до 15.12.2008г.
 
Активен